Ideiglenes bekapcsolás

 
 
 

Ideiglenes bekapcsolás

Építkezésen, szabadtéri rendezvényeken is szükség van áramra. Egy felhasználási helyen maximum 12 hónapon át ideiglenesen is csatlakozhat a villamosenergia hálózatra, ha azon a csatlakozási ponton korábban nem vételezett ideiglenesen vagy nincs kialakítva végleges csatlakozási pont. A csatlakozáshoz ideiglenes csatlakozó berendezésre és mérőhelyre van szükség. Oldalunkon tájékozódhat a folyamattal kapcsolatos tudnivalókról és lehetősége van új bekapcsolási igényének online bejelentésére is.

 
 
 
 
 
 

Az ELMŰ Hálózati Kft. telekhatáron belüli villanyszerelési munkát nem végez, így kérjük, legelső lépésként válasszon egy ajánlott villanyszerelőt, aki elvégzi a házán/telekhatáron belüli villanyszerelési munkálatokat, valamint kialakítja a mérőhelyét. Ezen költségek Önt terhelik. Lehetősége van arra, hogy meghatalmazással további feladatokkal is az ajánlott szerelőt bízza meg, hogy Önnek még kevesebb ügyintéznivalója legyen.

Teljeskörű meghatalmazással az egész folyamat kezelésére megbízhatja szerelőjét, de akár résztevékenységekre is adhat maghatalmazást.

A meghatalmazás az alábbiakra terjedhet ki:

  • Igénybejelentés leadása
  • Műszaki gazdasági tájékoztató elfogadása
  • Hálózati szerződések aláírása
  • Mérőhelyi munkalap aláírása

Ha kivitelezője az igénybejelentést az online felületen adja be, akkor a „Meghatalmazás ajánlott szerelő részére műszaki ügyintézéshez” dokumentumot kell kitölteni.

A záró pecsétek (plombák) az elosztói engedélyes tulajdona. Azok eltávolítását csak az ajánlott szerelő végezheti, így Önnél a mérőhelyéhez kapcsolódó munkát az ajánlott szerelő pontosan fel tudja mérni, és gyorsabban el tudja végezni. Az ajánlott szerelő által benyújtott plombabontási igény díjtalan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Az ideiglenes csatlakozáshoz a csatlakozási pontot a meglévő közcélú hálózaton jelöli ki az elosztó. Az ideiglenes csatlakozási ponton túli vezetékek létesítése és bontása az ideiglenes csatlakozást kérő feladata és költsége.

  • Az ideiglenes bekapcsolás költsége: 10 524 Ft
  • Az ideiglenes kikapcsolás költsége: 10 524 Ft

A feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és ÁFA nélkül értendőek. A mindenkori aktuális díjakat az azokra vonatkozó jogszabályok tartalmazzák.

 

 
 
 

Egyeztessen ajánlott szerelővel az igényéről és a csatlakozás módjáról!

Online vagy személyesen jelentse be igényét!

Ezt követően a Műszaki-gazdasági tájékoztatót megküldjük Önnek.

Kérjük, küldje vissza részünkre az aláírt tájékoztatót.

Ezt követően a szerződéseket és a csatlakozási díj számláját megküldjük Önnek.

Kérjük, küldje vissza részünkre az aláírt szerződéseket, valamint fizesse be a csatlakozási díj számláját!

Ez után megterveztetjük és kiépítjük a villamos hálózatot, amelynek elkészültéről értesítést küldünk Önnek.

Utolsó lépés: egyeztessen ajánlott szerelőjével a mérőhely kialakításáról.

Egyeztessen ajánlott szerelővel az igényéről, a csatlakozás módjáról és a mérőhely kialakításáról.

Online vagy személyesen jelentse be igényét.

Ezt követően a Műszaki-gazdasági tájékoztatót megküldjük Önnek. Az esetek egy részében helyszíni vizsgálatra van szükség, mely miatt munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérjük, küldje vissza részünkre az aláírt tájékoztatót.

A megküldött műszaki gazdasági tájékoztató (MGT) aláírására 90 nap áll rendelkezésére. Ha határidőn túli visszajelzés esetén új igénybejelentés szükséges. Amennyiben az MGT aláírása megtörtént, akkor a készre jelentésre 1 év áll rendelkezésre.

Az elfogadott MGT-t eljuttathatja bármelyik igénybejelentés fogadására megadott elérhetőségünkre.

Ha a mérőhely kialakítása az MGT kiadásától számított 3 hónapon belül elkészül, akkor az aláírt MGT a készrejelentéssel együtt is leadható.

A folyamat gyorsítása érdekében már itt átutalhatja a csatlakkozási díj összegét az ügyszámra hivatkozva. Amennyiben ilyenkor még nincs befizetve az amper-díj, akkor díjbekérőt fogunk küldeni amit mindenképpen befizetési igazolással kell jeleznie felénk.

Ha földkábeles az igénye, akkor megtervezzük a nyomvonalat, elkészültéről tájékoztatjuk.

Kérjük, kösse meg a kereskedelmi szerződését és az Ön által választott ajánlott szerelő jelentse készre a mérőhelyet!

A kialakítással párhuzamosan az Ön által választott kereskedővel szükséges megkötni a villamos energia vásárlási szerződést, melynek igazolására a kereskedő befogadó nyilatkozatot állít ki. A befogadó nyilatkozatot a készrejelentéssel együtt juttassa el hozzánk.

Ezt követően megküldjük Önnek a hálózati szerződéseket.

Kérjük, küldje vissza részünkre az aláírt szerződéseket!

A szerződéseket az adatok ellenőrzése után írja alá és küldje vissza részünkre ügyfélszolgálati csatornáink valamelyikén. A szerződéseket meghatalmazottja (pl. villanyszerelő vállalkozója) is aláírhatja.

Ügyfélszolgálati irodán történő ügyintézés esetén a készrejelentés, díjfizetés szerződéskötés és a munka időpontjának egyeztetése egyszerre történhet.  

A szerződések visszaérkezése és a számla befizetése után megépítjük a csatlakozót, majd ezt követően időpontot egyeztetünk Önnel a mérőóra felszerelésére.

Üdvözöljük Önt a fogyasztóink körében.

 
 
 
 
 
 

Az alábbi táblázatban összegyűjtöttük Önnek, hogy mely dokumentumok kitöltése szükséges az új bekapcsolás folyamat során.

 
 
 
 
 
 

Kapcsolódó dokumentumok