Tervezett áramszünetek Pest megye és Budapest környékén

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kérjen e-mail értesítést a tervezett áramszünetekről, ha Pest megyében vagy Budapesten él!

 
 
 

 

Mindent megteszünk, hogy a lehető leghamarabb értesítsük lakossági és üzleti ügyfeleinket egy tervezett áramszünet esetében. Ezt folyamatosan frissülő áramszüneti oldalunkon nyomon követheti, ha a térképes felületre beírja településének címét.

 

Online ügyfélszolgálatunkon egy egyszeri regisztrációt követően a Műszaki ügyek menüpontban beállíthatja, hogy elektronikus levelet kapjon minden tervezett áramszünet esetén, ezt 15 nappal a tervezett munka előtt küldjük.

 

 
 
 
 
 
 

Miért éri meg e-mail értesítést kérni?

 

Ha szeretné előre tudni, melyik Pest megyei településen mikor és mennyi ideig számíthat áramszünetre, javasoljuk az értesítőhöz szükséges egyszerű beállítások elvégzését. Segítségével mindig előre kalkulálhat a tervezett áramszünettel, így az nem okoz váratlan kellemetlenséget.

 

 
 
 
 
 
 

Így tudja beállítani e-mail értesítésünket a tervezett Pest megyei áramszünetekről

 

 1. Jobb oldalon kattintson a Bejelentkezés menüpontra.
 2. A megjelenő oldalon írja be a felhasználó nevét és jelszavát, majd kattintson a Bejelentkezés gombra.
 3. Keresse meg a Műszaki ügyek menüpontot és kattintson rá.
 4. A lenyíló menüből válassza ki az E-mail értesítés tervezett áramszünetről lehetőséget.
 5. Az adatai alatt, jobb oldalon megjelenik egy Leértesítési e-mail engedélyes/törlés funkció. Itt pipálja be a jelölőnégyzeteket. Balra láthatja az e-mail címet, amelyre megkapja majd az értesítés e-mailt. 
 6. Végül kattintson a Mentés gombra.

 

 
 
 

Az alábbi térképen megtekintheti az elkövetkező időszakban tervezett munkákban érintett transzformátorainkat. Amennyiben szeretné ellenőrizni, hogy a tervezett üzemszünet érinti-e az Ön fogyasztási helyét, úgy adatait megadhatja a térkép tetején lévő címkeresőben.

 
 
 

Mit tegyek, ha nem érint a tervezett üzemszünet, még sincs áram a lakásban?

 
 
 

Gyakori kérdések az áramszünetről

 • Dunántúlon lévő fogyasztási hely esetén: Kérjük, regisztráljon az alábbi oldalon és állítsa be az Értesítések menüpontban a Tervezett áramszüneti értesítést.
 • Budapesten és Pest megyében: Kérjük, regisztráljon az alábbi oldalon és a Műszaki ügyek menüpontban állítsa be az E-mailes értesítést tervezett áramszünetről.

Az árammal való munkavégzés nagy precizitást igényel, ebből kifolyólag a nappali fényviszonyok által biztosított láthatóság segíti a balesetveszélyes helyzetek elkerülését és a gyorsabb munkavégzést.

A tervezés során igyekszünk figyelembe venni az időjárási viszonyokat, azonban a folyamatos áramellátás biztosítása érdekében évszaktól függetlenül el kell végeznünk a karbantartási és beruházási feladatokat.

Amennyiben a tervezett munka műszaki tartalma engedi, csupán a lehető legrövidebb időre (4 – 6 órára) szüneteltetjük az áramszolgáltatást.

Minden esetben törekszünk arra, hogy a lehető legkevesebb ideig tartson az áramszünet. Alapvetően az előre megtervezett munkák összetettsége és a kivitelezési idő határozza meg az áramszünet hosszát, de a kikapcsolás és a visszakapcsolás is összetett folyamatok, melyek akár 1 órát is igénybe vehetnek.

Vannak olyan nagyobb volumenű beruházási munkák (pl. egész utcát érintő hálózat rekonstrukció vagy trafóállomás építése, cseréje), melyeknél kollégáinknak több napra is szüksége lehet, hogy a biztonsági előírások betartása mellett el tudják végezni a szükséges beavatkozásokat.

A kikapcsolási folyamat rendkívül összetett. Az áramszünet megkezdése előtt számos munkabiztonsági lépést kell megtennie kollégáinknak a balesetveszélyes helyzetek elkerülése miatt. Egy kikapcsolás akár 1 órát is igénybe vehet.

Ugyanezen biztonságos körülmények megteremtése szükséges az áram visszakapcsolásakor is.

 • Kerüljük a hűtőszekrény ajtajának gyakori kinyitását. A hűtő- és fagyasztó berendezések több órán keresztül képesek tartani a bennük lévő hideget, ezáltal elkerülhető az élelmiszerek kiolvadása, esetleges megromlása.
 • Elektromos berendezéseinket ne hagyjuk bekapcsolt állapotban. (pl. sütő, főzőlap)
 • Ne legyenek olyan eszközök a konnektorokba csatlakoztatva, amelyek az áramszünet végeztével balesetveszélyessé válhatnak. (pl. vasaló)