Tervezett áramszünetek Pest megye és Budapest környékén

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Időről időre szükség van áram szolgáltatásunk szüneteltetésére, hogy biztonságosan kiépíthessük vagy karbantarthassuk villamos hálózatunkat. Ezt hívjuk tervezett áramszünetnek.

Hálózatunk folyamatos karbantartásának és fejlesztésének célja, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásunkat még megbízhatóbbá és biztonságosabbá tegyük.

Sok esetben ezeket a beavatkozásokat áramszünet nélkül el tudjuk végezni, vannak azonban olyan munkák, ahol  ez nem megoldható. Vannak alkalmak, amikor elengedhetetlen kikapcsolni az elektromos vezetékeket és kábeleket, ezzel védve dolgozóink biztonságát a javítás ideje alatt.

Az ilyen alkalmakat előre 15 nappal már jelezni tudjuk ügyfeleink felé írásban, hogy időben felkészülhessenek rá.

 

 
 
 

Kérjen e-mail értesítést a tervezett áramszünetekről, ha Pest megyében vagy Budapesten él!

 

Mindent megteszünk, hogy a lehető leghamarabb értesítsük lakossági és üzleti ügyfeleinket egy tervezett áramszünet esetében. Ezt folyamatosan frissülő áramszüneti oldalunkon nyomon követheti, ha a térképes felületre beírja településének címét.

 

Online ügyfélszolgálatunkon egy egyszeri regisztrációt követően a Műszaki ügyek menüpontban beállíthatja, hogy elektronikus levelet kapjon minden tervezett áramszünet esetén, ezt 15 nappal a tervezett munka előtt küldjük.

 

 
 
 
 
 
 

Miért éri meg e-mail értesítést kérni?

 

Ha szeretné előre tudni, melyik Pest megyei településen mikor és mennyi ideig számíthat áramszünetre, javasoljuk az értesítőhöz szükséges egyszerű beállítások elvégzését. Segítségével mindig előre kalkulálhat a tervezett áramszünettel, így az nem okoz váratlan kellemetlenséget.

 

 
 
 
 
 
 

Így tudja beállítani e-mail értesítésünket a tervezett Pest megyei áramszünetekről

 

 1. Jobb oldalon kattintson a Bejelentkezés menüpontra.
 2. A megjelenő oldalon írja be a felhasználó nevét és jelszavát, majd kattintson a Bejelentkezés gombra.
 3. Keresse meg a Műszaki ügyek menüpontot és kattintson rá.
 4. A lenyíló menüből válassza ki az E-mail értesítés tervezett áramszünetről lehetőséget.
 5. Az adatai alatt, jobb oldalon megjelenik egy Leértesítési e-mail engedélyes/törlés funkció. Itt pipálja be a jelölőnégyzeteket. Balra láthatja az e-mail címet, amelyre megkapja majd az értesítés e-mailt. 
 6. Végül kattintson a Mentés gombra.

 

 
 
 

Gyakori kérdések az áramszünetről

 • Dunántúlon lévő fogyasztási hely esetén: Kérjük, regisztráljon az alábbi oldalon és állítsa be az Értesítések menüpontban a Tervezett áramszüneti értesítést.
 • Budapesten és Pest megyében: Kérjük, regisztráljon az alábbi oldalon és a Műszaki ügyek menüpontban állítsa be az E-mailes értesítést tervezett áramszünetről.

Az árammal való munkavégzés nagy precizitást igényel, ebből kifolyólag a nappali fényviszonyok által biztosított láthatóság segíti a balesetveszélyes helyzetek elkerülését és a gyorsabb munkavégzést.

A tervezés során igyekszünk figyelembe venni az időjárási viszonyokat, azonban a folyamatos áramellátás biztosítása érdekében évszaktól függetlenül el kell végeznünk a karbantartási és beruházási feladatokat.

Amennyiben a tervezett munka műszaki tartalma engedi, csupán a lehető legrövidebb időre (4 – 6 órára) szüneteltetjük az áramszolgáltatást.

Minden esetben törekszünk arra, hogy a lehető legkevesebb ideig tartson az áramszünet. Alapvetően az előre megtervezett munkák összetettsége és a kivitelezési idő határozza meg az áramszünet hosszát, de a kikapcsolás és a visszakapcsolás is összetett folyamatok, melyek akár 1 órát is igénybe vehetnek.

Vannak olyan nagyobb volumenű beruházási munkák (pl. egész utcát érintő hálózat rekonstrukció vagy trafóállomás építése, cseréje), melyeknél kollégáinknak több napra is szüksége lehet, hogy a biztonsági előírások betartása mellett el tudják végezni a szükséges beavatkozásokat.

A kikapcsolási folyamat rendkívül összetett. Az áramszünet megkezdése előtt számos munkabiztonsági lépést kell megtennie kollégáinknak a balesetveszélyes helyzetek elkerülése miatt. Egy kikapcsolás akár 1 órát is igénybe vehet.

Ugyanezen biztonságos körülmények megteremtése szükséges az áram visszakapcsolásakor is.

 • Kerüljük a hűtőszekrény ajtajának gyakori kinyitását. A hűtő- és fagyasztó berendezések több órán keresztül képesek tartani a bennük lévő hideget, ezáltal elkerülhető az élelmiszerek kiolvadása, esetleges megromlása.
 • Elektromos berendezéseinket ne hagyjuk bekapcsolt állapotban. (pl. sütő, főzőlap)
 • Ne legyenek olyan eszközök a konnektorokba csatlakoztatva, amelyek az áramszünet végeztével balesetveszélyessé válhatnak. (pl. vasaló)