Fontos információ a végszámláról

 
 
 

Tájékoztatjuk, hogy az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. ügyfeleit érintő, szolgáltatóváltással összefüggő végszámlák kiállítása megkezdődött.


Ennek keretében társaságunk az elektronikus végszámla-értesítőket „Új elektronikus számla értesítés” tárggyal küldte ki  az info@aram.eon.hu e-mail címről „E.ON Ügyfélszolgálat” feladónévvel, illetve az onlineugyfelszolgalat@elmu.hu e-mail címről „ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt.” feladónévvel.

 

A számlaértesítő e-mailek tartalmazzák az ELMŰ-ÉMÁSZ linkes fizetési lehetőségét, amely az OTP Simple Pay fizetési partner biztonságos oldalára navigálnak, továbbá a végszámla főbb adatait az alábbiak szerint: 

  • Számlakibocsátó: ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgálató Zrt.
  • Számlakibocsátó számlaszáma : 10700024-69302288-51200002
  • Vevő (fizető) azonosító : [ügyfél egyedi vevő azonosítója]
  • Számla sorszáma :[számla egyedi sorszáma]
  • Fizetési határidő : 2021.09.30.
  • Összeg : [végszámla egyedi összege] 


Tájékoztatjuk, hogy a napokban kiküldött e-számla értesítő nem adathalász próbálkozás, hanem valódi végszámla értesítő. Ez alapján fizetési kötelezettsége van, a linkről pedig biztonságos tranzakció indítható. Mindemellett továbbra is javasoljuk az elővigyázatosságot az alábbi intézkedések alkalmazásával:

  • Mindig ellenőrizze a számlán lévő adatokat, hogy valóban megegyeznek-e az Ön azonosítóival.  
  • Figyelmesen olvassa el a kapott e-mailt, és ha az abban szereplő adatok nem pontosak, vagy a levél helyesírási hibákat tartalmaz, illetve ha magyartalan, online programmal fordított (pl. ékezet nélküli, tegező, magázó módok keveredése stb.) mondatokat talál benne, ne adja meg személyes vagy banki adatait! Ha olyan hivatkozást talál a levélben, amelynek a nevében nem a megszokott cím szerepel, ne is kattintson rá!
  • Ellenőrizze a küldő email címet, amely a megjelenített cím mögötti, valós e-mail-cím. Ez egyes levelezőrendszerekben a kurzor odaillesztésére jelenik meg, amennyiben az nem egyezik a küldővel akkor az nem valós email cím.
  • Ellenőrizze a fizetési oldal URL címét amely egyes keresőrendszerekben a kurzor odaillesztésére jelenik meg. Amennyiben az nem egyezik az URL-ben megadottal akkor az nem valós email cím.


Ha e-számla értesítő levelünket nem találja, akkor látogasson el a ker.elmuemasz.hu online ügyfélszolgálatra, ahol meg tudja tekinteni és biztonságos körülmények között tudja rendezni végszámláját. Belépéskor megjelenik egy adatellenőrző oldal, melyen jóvá kell hagyni az adatokat, az oldal funkciói csak ezen művelet után érhetők el. A korábbi, 2021. augusztus 31. előtt készült elektronikus számlái is ezen a felületen tekinthetők meg, azok az ELMŰ-ÉMÁSZ mobilapplikációjából már nem érhetők el.
 

Tájékoztatjuk, hogy az E.ON Hungária csoport és az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. közötti, az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. által ellátott ügyfeleket érintő, 2021. szeptember 1-jétől megvalósult egyetemes szolgáltatóváltási folyamata, ettől a naptól kezdve az egyetemes szolgáltatással kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit az MVM ügyfélszolgálata fogadja.

 

Amennyiben befizette a végszámláját azzal összefüggésben további teendője nincs, a befizetését köszönjük.