E-számla információk, igénylés

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vállalkozása
minden energiát megérdemel!

 
 
 
E-számlával egyszerűbb, gyorsabb, kényelmesebb!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mi is az e-számla?

 • Elektronikus formában kiállított számla, amely ugyanazokat az adatokat tartalmazza, mint a nyomtatott papírszámla, és ugyanolyan hiteles dokumentum
 • Az e-számlára váltást követően nem küldünk papíralapú számlát, elektronikus számláit Online ügyfélszolgálatunkon tekintheti meg

Miért érdemes e-számlára váltani?

 • Az e-számla befizetése gyors, érintésmentes és biztonságos ügyintézést tesz lehetővé.
 • E-számlája a számla kibocsátását követően azonnal rendelkezésre áll online, annak elkészültéről értesítést küldünk e-mailben.
 • Az e-számlát megtekintheti az online ügyfélszolgálaton, személyes fiókjában, ahol adatai biztonságban vannak.
 • Az e-számlára váltás és annak használata díjmentes.
 • Használata környezetbarát: a számla kibocsátása és kiküldése során nem használunk fel papírt, a szállításhoz üzemanyagot. A boríték és a számla kísérő dokumentumai sem jelentenek kezelendő hulladékot.
 • Ügyintézéskor igazolásként bármely hivatalos szerv elfogadja

Hogyan igényelhet e-számlát?

 1. Ha Ön már regisztrált az eon.hu/versenypiaci-ugyfelszolgalat oldalon, kérjük, lépjen be az online ügyfélszolgálati fiókjába, és kövesse a lenti lépéseket.

  Amennyiben Ön még nem regisztrált online ügyfélszolgálatunkon, ezt könnyedén és gyorsan megteheti a Regisztráció gombra kattintva.
 2. Válassza a Beállítások menüpontnál a Számlázás és fizetés menüpontot.
 3. A kívánt felhasználási helynél kattintson az E-számlára váltás gombra.
 4. A felugró ablakban adja meg bankszámlaszámát, amelyre túlfizetés esetén visszautaljuk a fennmaradó összeget.
 5. Kattintson az E-számlára váltás gombra.
 • Átutalással
 • Csoportos beszedési megbízással

Az e-számlára váltás és annak használata díjmentes.

 Ha a felhasználási helyei egy partnerszámhoz tartoznak, akkor egyszerre az összesre be tudja állítani az e-számlát. Ha több partnerszáma van, akkor mindegyik esetében külön kell elvégezni a beállítást. Online ügyfélszolgálatunkon a jobb felső sarokban tud partnerszámai között váltani.

Az e-számla elektronikus aláírással és időbélyeggel rendelkező, könyvelésileg is megfelelő, hiteles dokumentum, amely tartalmilag és jogi megítélés szempontjából is megegyezik a nyomtatott számlával. Elektronikus számláink XML tartalma lehetővé teszi, hogy digitálisan is feldolgozhatóak legyenek.

Nincs szükség informatikai fejlesztésekre, az elektronikus számlára történő áttéréshez internet hozzáféréshez és levelező programra van szükség, a számlákat ezt követően letöltés után pedig digitálisan lehet tárolni, vagy az online ügyfélszolgálaton is visszakereshetőek. 

Igen, erre is van lehetőség, devizás (EUR, USD) ügyfél is tud az online ügyfélszolgálaton keresztül e-számlát igényelni.