Okosmérés

 
 
 

Az energiaipar jelentős átalakulás előtt áll a megújuló energiák felhasználása és az okos hálózatok kialakítása révén.

A változások az Ön érdekében is történnek, legyen részese aktív és tudatos részvétellel. 

A cél elérését segíti:

az okosmérés, amely az Ön energia fogyasztásáról nyújthat valós idejű információt;

 

és az okos hálózat, amely költséghatékonyan kapcsolja össze a hozzá csatlakozó felhasználók és termelők működését, hogy egy hatékony és magas biztonsági ellátású rendszert biztosítson.

no_image
no_image
no_image

Az okosmérők kezeléséről bővebb információt talál a fogyasztásmérőkről szóló oldalunkon.

A mért fogyasztási adatokhoz történő hozzáférés az E.ON Távleolvasási portálján történő regisztrációt követően díjmentes.

A villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló kormányrendelet előírásai alapján az elosztó köteles okosmérőt felszerelni a kisfeszültségen 3 × 80 Amper és az alatti csatlakozással rendelkező felhasználó részére:

 

  • ha a felhasználási hely teljesítménye - új felhasználási hely új csatlakozása, vagy a felhasználási hely teljesítménybővítése esetén - eléri vagy meghaladja a 3 × 32 A-t,
  • direkt mérés esetén, ha a felhasználási helyen háztartási méretű kiserőmű kerül csatlakoztatásra a villamosenergia-hálózatra, vagy a háztartási méretű kiserőmű esetében a fogyasztásmérő-berendezés hitelesítési ideje lejár,
  • ha a felhasználási helynek villamos energia fogyasztása az előző éves elszámolási időszakban elérte vagy meghaladta az 5000 kWh/év mennyiséget, és a felhasználási helyen nincs indirekt mérés kialakítva.

 

Az elosztói engedélyes adatvédelmi rendelkezéseiről bővebben az eon.hu/adatvedelem oldalon tájékozódhat.