Információk kereskedőknek

 
 
 

Kereskedők részére biztosítunk általános információkat arról, milyen elérhetőségeken tudnak kapcsolatba lépni velünk, és milyen szerződéseket kell megkötniük az elosztóval az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. és az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. szolgáltatási területén.

 
 
 
 
 
 

Részletes információk a kereskedőváltás folyamatokról

Kérjük, hogy a kereskedőváltás ki- és bejelentésére (normál és rendkívüli) csak a eues-kereskedovaltas-aram@eon-hungaria.com címet használja. 

A jelenlegi jogi szabályozásnak megfelelően nincs kitüntetett fordulónap, a kereskedőváltás bármely napon megtörténhet. Az ezt megelőző napot „T” napnak hívjuk. A régi kereskedői hozzárendelés megszüntetése T nappal, az új kereskedői hozzárendelés T+1 napon történik. A ki-, illetve bejelentéseket is ennek megfelelően kell intézni.

 

Az elosztói engedélyeshez legkésőbb a T-21 napon az Együttműködési Megállapodás 1. mellékletében rögzített címekről, e-mailben kell beérkezniük a ki- és bejelentéseknek, amelyeket kérjük a kitöltési útmutató alapján, a legfrissebb kereskedőváltás bejelentő táblában küldjenek meg részünkre.

 

A kereskedőváltás elbírálása során

  • a kereskedői verseny miatti visszautasításban az elosztó nem nevezi meg a jelenlegi vagy a versenyző kereskedőt;
  • ha olyan mérési pontra érkezik normál vagy rendkívüli kereskedői bejelentés, ahol az elosztó nem ismeri a felhasználót, illetve a bejelentés alapján nem is tudja a rendszerében a felhasználót beazonosítani, az elosztó a bejelentést ismeretlen felhasználó okkal elutasítja.

 

Nem szükséges bejelenteni az adatváltozás nélküli hosszabbításokat, mert a mérési pontok kijelentéséig azok a kereskedőnél maradnak. Az elosztó nem figyeli a kereskedelmi szerződések hatályának lejártát, így a régi kereskedelmi engedélyes kijelentésének hiányában a rendszerében nem változtatja meg a kereskedőt. A bejelentés elmaradásából vagy valóságnak nem megfelelő tartalmából eredő költségért és kárért a mulasztást elkövető, vagy a valóságnak nem megfelelően nyilatkozó kereskedelmi engedélyes felel.

 

Egyeztetés céljából kérjük, a hatteriroda@eon-hungaria.com e-mail címen keressék kollégáinkat.

Új kereskedő és/vagy mérlegkör-felelős bejelentkezése esetén kérjük, hogy az alábbi adatlapot kitöltve, a mellékelendő dokumentumokkal együtt küldje el elektronikusan a hatteriroda@eon-hungaria.com e-mail címre. Az aláírandó dokumentumokat elektronikus aláírással kérjük hitelesíteni.

Csatolandó dokumentumok:

A fentieken felül az alábbi adatok szükségesek a mérlegkör-felelős bejelentkezéséhez: a mérlegkör-felelős által a MAVIR-tól igényelt mérési pont azonosító idősoros és profilos fogyasztói körre, melyet az adatküldés kialakításához a MAVIR küld meg az Elosztó részére.

 

A Kereskedői adatok változása esetén, kérjük küldje el részünkre az Együttműködési megállapodás 1. Mellékletét (az új adatoknak megfelelően kitöltve, elektronikus aláírással ellátva) a hatteriroda@eon-hungaria.com e-mail címre.

A fentiekben eltérő esetben kérjük, hogy az araminfo@eon.hu e-mail címet használja. 

További dokumentumok