E.ON Távleolvasási portál

Miért hasznos?

Minden távleolvasott mérővel rendelkező ügyfelünk számára hozzáférést biztosítunk a mérési adatokhoz. A felület bármikor és bárhonnan hozzáférhető, több fogyasztási hellyel rendelkező ügyfeleinknek is elegendő csak egyszer regisztrálnia és máris elérhető az összes fogyasztási adat.

 

Gyakran ismételt kérdések

Az E.ON Hungária Zrt. minden távleolvasott mérővel rendelkező ügyfele számára elérhetővé teszi internetes rendszerét, amelynek használatával a fogyasztók egyszerűen, gyorsan és kényelmesen férhetnek hozzá saját fogyasztási adataikhoz.

 

A felületen áram- és gázfogyasztási adatokat is elérhetőek. A távleolvasott adatok a leolvasást követően megtekinthetőek, későbbi feldolgozás céljából Excel, XML, CSV fájl formátumban exportálhatók. Normál üzemmenet mellett az adatok leolvasását az E.ON Hungária Zrt. Mérési Központja az éjszaka folyamán napi 1 alkalommal végzi az előző napra vonatkozóan, az adat-áttöltések a leolvasásokat követően automatikusan történnek. Az esetlegesen felmerülő hibák javítását a Mérési Központ munkatársai "normál" munkanapi beosztás szerint végzik.

 

A felületen publikált adatok pontosságát és minőségét az E.ON Hungária Zrt. kiemelt fontosságúnak tekinti, ugyanakkor tudni kell, hogy az adatok leolvasásának sikeressége döntően az ügyfél méréséhez kialakított távközlési út működőképességétől és rendelkezésre állásától függ.

 

Emiatt hangsúlyozzuk, hogy a publikált adatok tájékoztató jellegűek. A fogyasztókkal történő tényleges elszámolás az elosztó (illetve kereskedő) részére megküldött hitelesített adatok alapján történik. A publikált adatokhoz kapcsolódó ügyfél által végzett adatfeldolgozásokból, következtetések levonásából származó esetleges kárigényekkel szemben felelősséget nem vállalunk.

A felület az E.ON Hungária Zrt. elosztói területének ügyfelei, vagy azok meghatalmazottjai számára érhető el. Versenypiacon vételező, erőműves partnereink és SMART típusú mérővel rendelkező ügyfeleink számára a hozzáférés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 • Áramos méréseknél: 15 perces hatásos- és meddő- energia-fogyasztási adatokat, illetve a havi regiszter adatokat.
 • Gázos méréseknél: normál köbméter adatokat, MJ és kWh adatokat órás bontásban, illetve a havi regiszter adatokat.

A rendszerben 24 hónapig tároljuk a mérési adatokat.

 • Google Chrome
 • Opera
 • Mozilla Firefox
 • Internet Explorer 9

Felhívjuk figyelmét, hogy a rendszer Internet Explorer 8 és régebbi böngészőkkel nem kompatibilis, bizonyos funkciók ezekben a böngészőkben nem működnek. Internet Explorer 11 böngészővel úgy működik a rendszer megfelelően, ha a kompatibilitási nézet nincs beállítva.

A regisztráció megkezdéséhez szükség van egy számlalevélre, mivel ezen található a mérési pont (POD) azonosító, melyet meg kell adni.

Ha meghatalmazottként használja a rendszert, kérjük, csatolja a meghatalmazást vagy a megbízási szerződést.

A POD megtalálható a 9. pontnál jelzett helyen:

Regisztrációt az alábbi oldalon indíthat: https://energia.eon-hungaria.hu/W1000/Registration

 

Felhívjuk figyelmét, hogy egy e-mail címmel csak egyszer regisztrálhat. Kérjük, saját aktív e-mail címével regisztráljon, a regisztrációról e-mailes megerősítést küldünk. Amennyiben megbízottként regisztrál, kérjük, töltse fel a meghatalmazást vagy a megbízási szerződést.

 

Egyidejűleg ugyanazzal a felhasználónévvel csak egy felhasználó tud bejelentkezni. Egy regisztráció alkalmával maximum 100 mérési ponthoz (POD) tud jogosultságot kérni.

A mérési pont azonosító beírásánál kérjük, figyeljen a megfelelő formátumra, mely az áramos mérési pontokok (POD) esetében a 33 karakter, gázos mérési pontok (POD) esetében pedig 16 karakter. Kérjük, pontosan írja be az adatokat.

A megfelelően kitöltött meghatalmazás tartalmazza:

 

 • a meghatalmazó és a meghatalmazott fél pontos adatait,
 • a mérési pont azonosítókat (POD),
 • a meghatalmazás érvényességét,
 • cégszerű aláírást,
 • dátumot,
 • tanuk adatait, aláírását.

Meghatalmazás sablonunkat innen töltheti le.

Felhívjuk figyelmét, hogy csak hiánytalanul kitöltött meghatalmazást tudunk elfogadni.

A rendszer használatával kapcsolatos kérdéseire választ kaphat a felhasználói kézikönyvben.

Kollégáink segítségét az alábbi e-mail címen kérheti: web.mkp.adatfelelosok@eon-is.hu.

Kérjük, töltse le a felhasználói kézikönyvet vagy írjon nekünk a web.mkp.adatfelelosok@eon-is.hu e-mail címre!