Megoldásaink

Energiamenedzsment rendszerek

Energiamenedzsment rendszer
Épületfelügyeleti és energiamonitoring rendszerek

 

Az EMS / BEMS rendszerek villamos és nem villamos paraméterek egy időalapon történő mérésén alapuló adatgyűjtő és elemző rendszerek. A mért adatok idősoros adatbázisba kerülnek egy adatgyűjtő szoftver segítségével. Az adatokat adott időközönként ki kell értékelni, a kiértékelések és technológiai ismeretek birtokában fogyasztási / termelésoptimalizációs / infrastruktúra biztonsági visszajelzések adhatók a partner számára. A partner számára az érték, hogy optimalizálhatja működési költségeit, és a javaslattételek alapján akár komoly megtakarítást érhet el energiakiadásaiban.

Kapcsolt hő és villamosenergia-termelés

Kapcsolt hő és villamosenergia-termelés
Gázmotorok
Ko- és trigenerációs, gázmotor

 

Kapcsolt energiatermelés esetén a villamos-, és hő-, (és adott esetben hűtési) energiát egyidejűleg állítjuk elő, és hasznosítjuk. Kogeneráció esetén villamos-, és hőenergia termelést végzünk, trigeneráció esetén villamos-, hő-, és hidegenergia termelés történik. Kapcsolt energiatermelés esetén gőzturbina, gázturbina vagy gázmotor a fő energiatermelő egység.

Az energiatermelés során

 • a forgó gép generátort hajt meg, így villamos energia termelhető
 • a rendszerben jelen lévő, illetve a tüzelőanyag elégetése során keletkező hőenergia hőcserélővel hasznosítható
 • a hőenergia ún. adszopciós hűtő segítségével hideg (hűtési) energiaként hasznosítható


 

VPP technológia

A VPP (Virtual Power Plant) több, fizikailag különálló kapcsolt energiatermelő telephely, illetve az azokat egységesen szabályozni képes vezérlőközpont egységét jelenti.

A vezérlőközpont állandó kapcsolatban áll az egyes termelő egységekkel, és a MAVIR Zrt. rendszerével. A vezérlőközpontban ellenőrzik az egyes termelő egységek üzemi adatait, és a rendszerirányító kéréseinek megfelelően csökkentik vagy növelik az adott termelőegységek teljesítményét.

A VPP megoldás lényege, hogy egy olyan, több termelőegységből álló, összességében nagy teljesítményt felmutató „villamosenergia-csomaggal” rendelkezünk, mely a rendszerirányító számára segítséget ad az aktuális hálózati igények kezelésében.

Energetikai rendszerek korszerűsítése

Fűtéstechnikai megoldások

 

A legkülönbözőbb iparágak tekintetében mindenhol érvényes, hogy a termelés energiaköltségei jelentős kiadást jelentenek, az adott energiatermelő üzemi egységek felújításával, karbantartásával, energiahatékony működtetésével jelentős költségmegtakarítás érhető el.

 

A telephelyen működő kazánok, hőcserélők, hőközpontok, hűtőberendezések modernizálásával a termelés hatásfoka javítható, a szükséges energia mennyisége – és így költsége csökkenthető.

Az energiaellátó rendszerek modernizálása kapcsán hőszivattyúkat, vagy széles teljesítmény spektrumban elérhető gázmotorokat is alkalmazhatunk.

 

Fontos megvizsgálni azt is, hogy a termelési technológiában van-e olyan nem hasznosított energia (pl. hulladékhő) ami költséghatékonyan hasznosítható, a termelési-, vagy épületenergetikai rendszerbe visszavezethető.

Világítás korszerűsítési megoldások

Ipari LED és kerámia fémhalogén világítás technikai megoldások

 

A világítástechnika gyors fejlődése új lehetőséget teremt a korábbi elavult, magas üzemeltetési és karbantartási költségekkel működtetett rendszerekkel szemben.

A világítás optimalizálásával a költségmegtakarítás mellett jelentősen javíthatók a munkakörülmények, az ipari környezet esztétikussá tehető.

 

Korszerűsítse világítási rendszerét, mert:

 • 30-70%-kal csökkentheti világítási költségeit,
 • beruházása akár 1 év alatt megtérülhet,
 • optimális világítással javíthatja a munkakörülményeket, megóvhatja 
 • dolgozói egészségét,
 • esztétikussá teheti környezetét, erősítheti a vállalatáról kialakult 
 • pozitív képet,
 • energiahatékony megoldásokkal sokat tehet környezete megóvásáért.

 

Az E.ON Lux szolgáltatás előnyei:

 • személyre szabottan azonosítjuk a korszerűsítési lehetőségeket,
 • professzionális megoldást biztosítunk,
 • kulcsrakész világítási rendszert adunk át ügyfeleinknek,
 • 5 év garanciát nyújtunk a szerelési munkára,
 • európai gyártók megbízható termékeivel dolgozunk.

 

Napelemes rendszerek

Párhuzamos és szigetüzemű napelemes rendszerek