Energetikai rendszerek korszerűsítése, fűtéstechnikai megoldások

 
 
 
 
 
 

Minden iparágra egyöntetűen érvényes, hogy a termelés energiaköltségei tetemes kiadást jelentenek, de az adott energiatermelő üzemi egységek felújításával, karbantartásával, energiahatékony működtetésével jelentős költségmegtakarítást érhet el. 

 
 
 
A telephelyen működő kazánok, hőcserélők, hőközpontok, hűtőberendezések modernizálásával a termelés hatásfoka javítható, és így a szükséges energia mennyisége, valamint a költsége is csökkenthető.

Az energiaellátó rendszerek modernizálása kapcsán hőszivattyúkat vagy széles teljesítményspektrumban elérhető gázmotorokat is alkalmazhatunk. Fontos megvizsgálni, hogy a termelési technológiában van-e olyan nem felhasznált energia (pl. hulladékhő), ami költséghatékonyan hasznosítható, vagy a termelési-, illetve az épületenergetikai rendszerbe visszavezethető.

 
 
 
 
 
 

Club Tihany

Tihany

A Club Tihany kazánjai elavultak voltak, teljesen elkorrodálódott a tűztér. Mivel a szálloda egész évben üzemel egy kisebb téli leállást leszámítva, így csak egy bizonyos időszakban volt lehetőségük a kazánok cseréjére. Tudtuk, hogy év végén, az ünnepek közeledtével nem lesz egyszerű feladat a berendezések cseréje, de egy hónap alatt sikerült próbaüzemmel együtt átadni a 2 db 1300kW teljesítményű kazánt. A projektet nehezítette, hogy nem volt elegendő hely, ezért a régi kazánokat előbb el kellett távolítani, és csak azután kerülhettek be az új berendezések, ráadásul biztonsági okokból hőcserélővel le kellett választani ezeket a többi rendszerről. A kivitelezés sikerrel zárult, és ügyfelünk legnagyobb megelégedésére az új Viessmann kazánokkal a legfrissebb mérések alapján 10 százalékos hatásfoknövekedést értünk el.

 
 
 
 
 
 

Anna Grand Hotel

Balatonfüred

Az E.ON a helyi sajátosságok és az egyedi igények figyelembevételével, a már üzemelő berendezések és rendszerek alapos feltérképezését követően szabta az Anna Grand Hotel adottságaira az energetikai megoldásait. Olyan energetikai csomagot kínálunk, amely egyszerre több területen tehermentesít azáltal, hogy átvállalja az eddigi feladatokat az energiagazdálkodás terén. Átvettük az energiabeszerzési eljárások terhét, biztosítjuk a teljes energiaellátást, üzemeltetjük az energiatermelő berendezéseket, illetve elvégezzük ezek időszakos karbantartását, valamint meghibásodás esetén az azonnali hibaelhárítást.

 
 
 
 
 
 

Kérdése van?

Tudjon meg többet integrált energetikai megoldásainkról!

Vegye fel a kapcsolatot velünk pár kattintással, gyorsan és könnyedén. Munkatársunk 3 munkanapon belül megkeresi Önt a megadott elérhetőségei valamelyikén, hogy válaszolhasson kérdésére, vagy átbeszélhessék az ajánlatadáshoz szükséges részleteket.

 
 
 

Érdeklődés
e-mailben

Kereshet minket az alábbi e-mail címen is bizalommal: integralt@eon.com

* Kötelezően kitöltendő mezők