A rugalmasság kifizetődik

 
 
 
 
 
 

Új szolgáltatás az energiaegyensúly érdekében

Napjainkban egyre fontosabb szerepet kap az energiaszektorban a rugalmasság, melynek keretében például egy túlfogyasztásos időszakban nem csak az energiatermelő berendezések bekapcsolásával teremthető meg az egyensúly, hanem fogyasztók bevonásával és az energiafogyasztásuk csökkentésével is visszaállítható az. Az E.ON nemzetközi tapasztalatai alapján Nyugat-Európa élen jár ebben: az egyensúlytalanságok egyre növekvő hányadát ezen módszer segítségével oldják meg rugalmasságra alkalmas iparágaknak köszönhetően.

Egyre fontosabb, hogy az energiára ne úgy tekintsünk, mint egy bármikor rendelkezésre álló forrásra, hanem amennyire lehet, szabályozzuk a saját fogyasztásunkat. A rugalmasságért cserébe alacsonyabb fenntartási költségekkel számolhat, amennyiben rendelkezik olyan bevonható eszközcsoporttal, amely működésének szabályozása nem okoz gondot a mindennapi üzletmenetben.

Ilyen eszközcsoport lehet egy hűtésért-fűtésért felelős hőszivattyú, egy pneumatikus energiaátvitelért felelős légszivattyú vagy kis túlzással szinte bármi, aminek a működését tudjuk nélkülözni egy rövidebb időre. Nem a számítógépektől vagy az összeszerelő robotoktól kell elvenni az energiát – mivel az jelentős károkat tud okozni a termelésben –, hanem ha van arra lehetőség, akkor az őket támogató rendszerektől, ilyen lehet például a hűtés. Így az energia nem vész el, csak átalakul.

A fogyasztói szabályozás előnyei

Ön dönt: milyen hosszú időszakra, milyen eszközön és teljesítményben, mekkora kompenzációval vág bele.  

Önnek nincs teendője az együttműködési időszak alatt, miközben rugalmassága kifizetődik

Cége rendelkezésre állási díjat kap.

Díjmentes előzetes műszaki felmérést biztosítunk, valamint átvállaljuk a kiépítési költségeket is. 

Hogyan működik?

 
 
 
 
 
 

Kinek ajánljuk?

  • Irodaházak, szállodák, hűtőházak, logisztikai központok számára: mindenkinek, aki rendelkezik nagyobb hűtő kapacitással (hűtőház, klíma – hűtés stb.).
  • Acél-, cement-, papír-, gumigyártásban tevékenykedő cégek számára. 
  • Minden olyan iparági szereplőnek, akinek a mindennapi munkamanete lehetővé teszi az esetleges 1-2 órás szabályozást.


A fogyasztói szabályozás hozzájárul a fenntartható fejlődéshez, hiszen energiaszükséglet esetén nem termelőeszköz bekapcsolásával és annak ökológiai lábnyoma árán biztosítjuk az egyensúlyt, hanem meglévő eszközök szabályozásával, az energiafelhasználás időbeni módosításával érünk el eredményt. Ennek a megoldásnak az előnye, hogy az energiatermeléssel ellentétben nem jár többlet emisszióval.

 
 
 

Kérdése van?

Tudjon meg többet a fogyasztói szabályozásról!

Vegye fel a kapcsolatot velünk pár kattintással, gyorsan és könnyedén. Munkatársunk 3 munkanapon belül megkeresi Önt a megadott elérhetőségei valamelyikén, hogy válaszolhasson kérdésére, vagy átbeszélhessék az ajánlatadáshoz szükséges részleteket.

 
 
 

Érdeklődés
e-mailben

Kereshet minket az alábbi e-mail címen is bizalommal: integralt@eon.com

* Kötelezően kitöltendő mezők