Közvilágítási hibabejelentés

Mit tegyek, ha közvilágítási hibát észlelek?

Az élet- és vagyonvédelmet veszélyeztető hibákat kérjük,  telefonos elérhetőségünkön jelentse be. Jellemző élet és vagyonvédelmet veszélyeztető közvilágítási hibák: ki- és megdőlt lámpaoszlop; hiányzó kandeláber ajtó; megrongált/lógó lámpabúra.


Közvilágítási hibát telefonon, online ügyfélszolgálatunkon vagy applikáción keresztül (jelenleg 62 településen) jelenthet be. A pontos hibafeltárás miatt kérjük lépjen be online ügyfélszolgálatunkra, és válasza ki a hiba típusát.

Milyen információkat szükséges megadnia a sikeres hibaelhárításhoz?

  • Pontosan hány lámpát érint a meghibásodás?
  • Amennyiben több lámpa hibásodott meg, hogyan helyezkednek el egymáshoz képest? Például egymás mellet 2 db lámpa, vagy minden második lámpa?
  • Milyen utcaszakaszon áll fenn a probléma? Például több lámpa  meghibásodása estén Település név, Utca név házszám tól-ig
  • Kossuth utca 78-tól 102-ig
  • Mikor észlelte a hibát?
  • Elérhetőségei, melyen kollégáink kereshetik esetleges hibapontosítás céljából: név, telefonszámot, emailcím

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a szolgáltatási területünkön lévő településeken nem minden esetben az E.ON az illetékes a közvilágítási hibák elhárításában.

Hasznos tudnivalók a közvilágítási hibabejelentő applikációról

Az E.ON kiemelt hangsúlyt fektet közvilágítási hálózatának karbantartására, valamint a fellépő közvilágítási hibák gyors javítására. Ezért fejlesztett ki társaságunk egy új, mobil eszközön használható alkalmazást, amellyel ügyfeleink bejelenthetik a közvilágításban tapasztalt meghibásodást, azokról a településekről ahol társaságunk javítja a közvilágítást. Jelenleg 62 településen van lehetősége közvilágítási hiba bejelentésre applikációnkon keresztül.

Az alkalmazás már ingyenesen letölthető iPhone, Windows és Android készülékekre, akár azonnal az alábbi QR kódok beolvasásával.

iPhone mobile alkalmazás

Windows mobile alkalmazás

Android mobile alkalmazás

Legyen szó kiégett izzóról, sérült lámpatestről, vagy bármilyen megrongált és emiatt veszélyessé váló eszközről, az alkalmazáson keresztüli hibajelzés segítségével az E.ON szakemberei még rövidebb időn belül tudomást szereznek a problémáról, így gyorsabban elkezdhetik a hiba elhárítását, javítását.

A Közvilágítási hibabejelentő applikáció használata rendkívül egyszerű és gyors, hiszen az alkalmazás érzékeli (GPS koordináták segítségével), hogy pontosan hol van bejelentő, honnan küldi a hibabejelentést, így csak a hiba jellegét kell pontosítani néhány fotó és beazonosítást segítő adat beküldésével.

Egy gyors regisztráció után – amit elegendő egyszer megtennie – az alkalmazás már használható is. Amennyiben a GPS koordináták alapján olyan területen tartózkodik, ahol a szolgáltatás igénybe vehető és közvilágítási hibát észlel, csak készítsen egy fényképet az alkalmazás segítségével, adja meg a hiba beazonosításához szükséges információkat, hogy ezzel is könnyítse a hibaelhárítást. Ha épp nincs a bejelentés helyszínén rendelkezésre álló adatkapcsolat, akkor a legközelebbi kapcsolódásnál akár WIFI, akár mobil internet segítségével az applikáció elküldi a bejelentést.

Az alábbi településeken vehető igénybe jelenleg a szolgáltatás:
Abádszalók, Adony, Badacsonytomaj, Baktalórántháza, Balatonföldvár, Bonyhád, Celldömök, Dévaványa, Devecser, Dombrád, Dorog, Ercsi, Esztergom, Fertőd, Fertőszantmiklós, Gárdony, Gyomaendrőd, Herend, Ibrány, Jánossomorja, Kemecse, Kenderes, Kunhegyes, Letenye, Mágocs, Mándok, Máriapócs, Nádudvar, Nagyhalász, Nagykanizsa, Nyergesújfalu, Nyíregyháza, Nyírlugos, Nyírtelek, Őriszentpéter, Pannonhalma, Pápa, Polgár, Polgárdi, Pusztaszabolcs, Püspökladány, Rácalmás, Rakamaz, Rákóczifalva, Répcelak, Simontornya, Sopron, Szeghalom, Szombathely, Tét, Tiszaföldvár, Tiszavasvári, Vaja, Vámospércs, Vasvár, Vép, Zalalövő, Zalaszentgrót, Zamárdi