Jövő generációja

Programok

Támogatói, szponzorai vagyunk több, országosan megvalósuló iskolai és egyetemi szakmai programnak és tábornak, esettanulmányi versenynek, a jövő energetikus hallgatói találkozóján a támogatáson túl szakmai előadással is részt veszünk, valamint egyetemi felvételi előkészítőket segítünk adományozási tevékenységünk által, versenyek díjazásában működünk közre.

2017-ben partnerséget alakítottunk ki, két vezető, innovációval, jövőkutatással és inspirációval foglalkozó fesztivállal, ahol a támogatás mellett, szakmai jelenléttel is erősítettük a programot. 

A Brain Bar Budapest program Európa legnagyobb inspirációs jövőfesztiválja, melyen 3 napon keresztül a technológiai, üzleti, kulturális és politikai trendek kerülnek előtérbe, és közel ötven elismert személyiség ismerteti ötleteit. A résztvevők közösen gondolkodnak a jövőnket alakító, technológia által vezérelt változásokról – úgy, mint az emberek és a robotika, az urbanizáció és a vidéki életforma, vagy éppen a szingularitás és a vallás kapcsolata. Az idei Brain Bar Budapest ráadásul idén új eseménnyel bővül: a fesztivál első napján megrendezésre kerülő Future Jobs keretében a jövő cégei és munkavállalói találhatnak egymásra. A Future Jobs konkrét iránymutatást ad a fiataloknak, hogy hol és miben érdemes képezniük magukat, támpontként szolgál a tanároknak, hogy milyen képességeket érdemes fejleszteniük, a kiállító vállalatok pedig megismerhetik a legfiatalabb generációnak a jó munkahellyel szemben támasztott elvárásait. 

A méltán neves TedXDanubia főtámogatói voltunk 2017-ben. Büszkén álltunk egy olyan nemzetközi konferenciasorozat mögé, ami méltán a világ egyik legizgalmasabb, legtartalmasabb kezdeményezése, és amely ezt a gondolatiságot, a közösen teremtett jobb holnapot támogatja és fiatal, innovatív gondolkodóknak teremt bemutatkozási platformot.

Fesztiválok, zenei együttműködés

Jelen vagyunk meghatározó, szórakozást és közösségi élményt adó fesztiválokon, mint például a Sziget fesztivál és a Balaton Sound. 2017-ben nemzetközi E.ON együttműködés keretében napenergiát népszerűsítő kampányt folytattunk a Gorillaz együttessel. A banda és az E.ON együttműködése egy film bemutatásával, valamint egy kizárólag napelemes és akkumulátoros rendszerekből származó energiával működő zenestúdió létrehozásával indul. Az E.ON az elmúlt néhány hónap alatt tervezte meg és helyezte üzembe a stúdiót, melyben a zenekar „We got the Power” című dalához közösen készített videoklipet is. A film készítéséhez kizárólag napelemes és akkumulátoros rendszerekből származó energiát használtak. A Solar Kong Stúdió kizárólag napelemekkel működik, és a Gorillaz és az E.ON együttműködésének eredményeként minden országban, amelyet a zenekar meglátogat, helyi ígéretes, fiatal tehetségeknek biztosít lehetőséget arra, hogy megvalósítsák álmukat és felvegyék egy számukat a legkorszerűbb stúdiótechnikával felszerelt létesítményben.

Kultúra

Szponzori együttműködések és ösztöndíjak keretében lehetőséget biztosítunk például a Zeneakadémia ösztöndíjasaink a tehetségük kibontakozásában, illetve a koncertekre olyan gyerekek számára tettük lehetővé a részvételt az Ökumenikus Segélyszervezet ajánlása alapján, akik életkörülményeik révén ezzel az élménnyel nem biztos, hogy találkozhattak volna. 

A Pécsi Balett egyik 2017-es mese előadásának idei különlegességét az adta, hogy a 220 ülőhelyet olyan pécsi gyerekek és kísérőik foglalták el, akik meghívásunkra, ingyenesen vehettek részt az előadáson. A Baranya Megyei Gyermekotthon, a Pécsi Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, valamint az E.ON EnergiaKaland oktatási programjába bekapcsolódott további pécsi iskolák tanulói is meghívást kaptak a mese balettre. Az alsó tagozatos kisgyerekek közül sokan először találkoztak a színház, és a legtöbben először a táncművészet világával. A gyermekek számára ingyenes előadást a Pécsi Balettel 17 éve fennálló együttműködésünk tette lehetővé. 

A programokat évről évre átgondoljuk, figyeljük a trendeket, új lehetőségekkel bővítjük és nyitunk, innovatív módon újabb és újabb irányba. A potenciális együttműködésre vonatkozó ajánlatokat az alábbi email címre örömmel várjuk.