E.ON Energy Globe Magyarország díj

Díjazzuk az innovatív, fenntartható kezdeményezéseket

Napelemmel működő hajó, alternatív energiaforrással üzemeltett általános iskolai méhészműhely, fenntartható étteremminősítési program, helyi biogázzal üzemeltett CNG autóbuszflotta – csupán néhány példa a 2016-os pályázati kiírásra nevezett projektek közül, amelyek azt bizonyították, hogy számos értékes és ötletes hazai projekt születik, amelyek eddig nem kaptak nyilvánosságot. Az Energy Globe díj ezeket a kezdeményezéseket emeli ki, és a legjobbakat okos, fenntartható tematikájú nyereményekkel díjazza.

2017-től az önkormányzati, a vállalati és a jövő generációja kategóriák mellett további három kategóriában lehet jelentkezni a versenyre: épületeket, egyéni kezdeményezéseket és ötlet stádiumban lévő fejlesztéseket is nevezhetnek az érdeklődők.

A pályázatokat hazai és nemzetközi szaktekintélyekből álló bírálóbizottság értékeli, a kategórianyerteseket pedig a közönség szavazza meg. A fődíjat elnyerő pályázó képviselheti Magyarországot a nemzetközi versenyen, ahol 177 ország legjobbjai szállnak versenybe az Energy Globe Award-ért.