E.ON Energy Globe Magyarország díj

 
 
 
Díjazzuk az innovatív, fenntartható kezdeményezéseket

Intelligens lakóház, amely több energiát termel, mint a fogyaszt., környezeti nevelést is nyújtó matekfeladatok, passzívház óvoda, hazai ökogazdálkodást támogató kutatóhálózat – csupán néhány példa a 2017-es pályázati kiírásra nevezett projektek közül, amelyek azt bizonyították, hogy számos értékes és ötletes hazai projektek születnek, amelyek eddig nem kaptak nyilvánosságot. Az Energy Globe díj ezeket a kezdeményezéseket emeli ki, és a legjobbakat okos, fenntartható tematikájú nyereményekkel díjazza.

2017-ben a Várkert Bazárban rendezett díjátadón is a fenntarthatóságot tartottuk szem előtt. A karbonsemleges rendezvény vendéglátásából kikerültek a PET-palackok és a műanyag szívószálak, a vacsora menüsorát pedig hazai, szezonális alapanyagokból állították össze az egyik tavalyi Energy Globe döntőssel, a Felelős Gasztrohős Alapítvánnyal együttműködve.

2019-ben harmadjára hirdetjük meg a versenyt, amely során ismét 6 kategóriában - Önkormányzat, Vállalat, Jövő generációja, Épület, Egyéni kezdeményezések és Ötlet -  nevezhetnek az érdeklődők.

A pályázatokat hazai és nemzetközi szaktekintélyekből álló bírálóbizottság értékeli, a kategórianyerteseket pedig a közönség szavazza meg. A fődíjat elnyerő pályázó képviselheti Magyarországot a nemzetközi versenyen, ahol 177 ország legjobbjai szállnak versenybe az Energy Globe Award-ért.

Látogasson el honlapunkra, és nevezzen az E.ON Energy Globe Magyarország díjért, hogy megnyerhesse az értékes kategóriadíjak egyikét vagy akár a fődíjat, egy 100%-ban elektromos Nissan LEAF-et!