Munkahelyi felelősségvállalás

Stratégiai célunk a vállalatcsoporton belül a megváltozott munkaképességű munkavállalók integrációjának tudatos és professzionális kezelése, elsősorban a már nálunk dolgozó, de valamilyen okból egészségkárosodottá váló munkatársak részére nyújtott foglalkozási rehabilitációs szolgáltatás csomaggal, másodsorban új beléptetésekkel. A program indulása óta eltelt öt évben több mint 70 munkatársunk vett részt rehabilitációs programban, melynek eredményeként többségében az eredeti, vagy a szakmai tapasztalataiknak megfelelő munkakörben tudnak dolgozni.

A nők esélyegyenlőségét, a diszkrimináció-mentes magatartás mellett, a női vezetők számának növelésével, a nők számára is elérhető karrier lehetőségekkel és az egyenlő bérezéssel biztosítjuk.

A felsorolt három terület mindegyikén indítottunk programokat a Női Esélyegyenlőségi Programban. Ezek eredményeként nőtt a női felsővezetők aránya a 2013-ban mért 15,9%-ról, 22%-ra 2016-ban.

A kismamákat a részükre összeállított információs anyagok mellett vállalati önkéntesekkel működtetett ún. Kapcsolattartói Hálózattal és egy speciális munkajogi eszközzel, a Visszatérési Megállapodással segítjük a tudatos karrierépítésben. 2014 óta, a szülési szabadságról sikeresen visszatérő anyukák aránya 75% feletti.

Aktívan támogatjuk munkatársainkat a munkahelyi és magánéleti szerepeik közötti egyensúly megtartásában, célzott oktató programokkal, a vállalati kultúra aktív alakításával és az alábbi rugalmas foglalkoztatási formákkal:

  • Távmunka és rész-távmunka
  • Eltérő telephelyen történő munkavégzés
  • Osztott munkakör
  • Részmunkaidő
  • Home office