Új gasztroélményekkel vár a Balaton!

2019. június 15.

 

Megjelent a 2019-es Balatoni Gasztrotérkép

 

Izgalmas új helyekkel és a megszokott „régi motorosokkal” rúgja be a szezont a Balatoni Gasztrotérkép csapata! Az idei térképen a klasszikus éttermek mellett rengeteg újdonság is megtalálható, például mexikói food truck, specialty kávé, juicebar, vegán bisztró, ice pop és acai bowl. Új fejlesztésekkel frissült a Balatoni Gasztrotérkép applikáció is, mostantól egy kattintással megörökíthetők a nyár legszebb pillanatai az alkalmazáson keresztül, játékos balatonos stickerekkel ellátva, de nem érdemes lemaradni a legfrissebb gasztrohírekről, programajánlókról sem!

 

120 ezer példányban, összesen 67 vendéglátóhely részvételével jelent meg az idei kiadvány. A Gasztrotérképet továbbra is használhatjuk digitális formában is, a Balatoni Gasztrotérkép Applikáció iOS-re és Androidra is elérhető, így egy kattintással megtudhatjuk, hol vannak a hozzánk legközelebbi gasztrocélpontok, sőt a késztők idén izgalmas frissítésekkel is jelentkeznek:  ezentúl megörökíthetjük a nyár legjobb pillanatait az app-on keresztül játékos, balatonos stickerekkel ellátva, s ha nem akarunk lemaradni a legújabb gasztrohírekről, akkor érdemes a Gasztrotérkép push üzeneteire is odafigyelnünk.

 

A Balatoni Gasztrotérkép célja továbbra is az, hogy a magas minőségű szolgáltatókat népszerűsítse, és segítséget nyújtson a tájékozódásban minden gasztronómia iránt érdeklődő látogatónak. Az idei, hatodik kiadásban több újdonság is szerepel: külön jelölést kaptak például az akadálymentesített vagy éppen a bankkártyát is elfogadó egységek, és persze feltüntetik, hogy melyik vendéglátóhely kutyabarát, hol van gyerekmenü, panoráma, pincészet, szálláshely vagy, hogy melyek a szezonálisan nyitva tartó egységek. A készítők idén is megőrizték a már jól bevált grafikus arculatot, mely Kerekes Kata grafikus keze munkáját dicséri.
 

Az első kiadás 2015-ben jelent meg, a márka egy baráti összefogásból nőtte ki magát mára egy, az egész Balatont felölelő, meghatározó gasztroiránytűvé. Az idei a hatodik térkép, korábban két északi parti, egy déli parti és két egész balatonos kiadvány jelent meg. A projektben résztvevő vendéglátóhelyek száma négy év alatt megsokszorozódott, ami egyértelműen jelzi, hogy egyre több fiatal vállalkozó hisz a magas minőségű vendéglátásban, és a klasszikus értelemben vett szezon meghosszabbításában is.
 

A résztvevő balatoni szolgáltatók palettája igen színes: éttermek, borászatok, szálláshelyek, cukrászdák, specialty kávézó, food truck, vegán bisztró, juice bar vagy épp pálinkafőzde is szerepel a Gasztrotérképen. Vannak közöttük családi vállalkozások és nagyobb vállalatok is, régi balatoni „zászlóshajók” és lelkes új szereplők, mindegyikükben közös vonás, hogy saját kategóriájukban kiemelkedők, és hisznek a Balatoni Gasztrotérkép alapértékeiben.
 

„Hatalmas öröm számunkra, hogy idén több, mint tizenöt új hellyel bővültünk, ez azt mutatja, hogy egyre több étteremtulajdonos vallja sajátjának a Balatoni Gasztrotérkép értékeit. Igyekszünk folyamatosan fejlődni, új ötletekkel, felhasználóbarát módon segíteni közönségünket, akik most már több, mint 4 éve töretlen lelkesedéssel követik a munkánkat. Hálásak vagyunk azoknak a szuper balatoni vállalkozóknak, akik fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy a Balaton egyre klasszabb desztináció legyen. A mi feladatunk az, hogy segítsük őket abban, hogy minél több emberhez eljusson a hírük, hogy minél többen fedezzék fel a régió legjobb gasztrocélpontjait.” – véli a Balatoni Gasztrotékép alapítója, Szauer Judit gasztro-kommunikációs szakember. 
 

Az idén az E.ON lett a Balatoni Gasztrotérkép főtámogatója. Az energiacég nemcsak helyi szolgáltatóként van jelen a Balaton környékén, de fontosnak érzi a térség lakóinak pihenését és szórakozását is, hiszen több fesztivál, a Balaton Sound és a Paloznaki Jazzpiknik partnere. Az energiavállalat a Gasztrotérkép applikációjával az ide látogató vendégeknek kényelmes programkeresést szeretne biztosítani a nyaralásuk idejére.  

 

„Szeretnénk, ha igazi élmény lenne a nyár a Balatonon nyaralóknak a már megszokott kedvencekkel és az idei újdonságokkal, ezért kedves számunkra a Balatoni Gasztrotérkép ötlete, sok hasznos információt találhat benne a felhasználó és gyors segítséget nyújt a legjobb Balaton körüli vendéglátóhelyek kiválasztásában” – mondja Károlyi Zsuzsanna, az E.ON marketing és kommunikációs vezetője.

 

A Gasztrotérkép csapatának a balatoni kalandozásait idén nyáron a Volvo Autó Hungária támogatja: “Ügyfeleink kiváló minőségű, megbízható és “kívánatos” autókat keresnek, és ugyanezek a szempontok érvényesülnek étteremválasztás esetén is. A Gasztrotérkép ebben szolgál kiváló forrásul – a térképen szereplő vendéglátóhelyek bármelyikére is látogatnak el a tó mellett nyaralók, egyedülálló élménnyel gazdagodnak. Ezért is áll örömmel és büszkén az idei kiadás mellé a Volvo Autó Hungária.” – mondta el a Balatoni Gasztrotérkép sajtóbemutatóján Sztárcsevity Andrea, a Volvo Autó Hungária marketing igazgatója.
 

A Balatoni Gasztrotérkép applikáció ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Play-ből is, a kiadvány pdf formátumban is bárki számára elérhető a www.gasztroterkepek.hu weboldalról, a papír alapú Gasztrotérkép pedig továbbra is ingyenes, kétnyelvű (magyar és angol) és június 1-től megtalálható többszáz kiemelt balatoni és fővárosi turisztikai ponton, valamint a Gasztrotérképen szereplő 67 partnernél is.


A főtámogató E.ON mellett, a Balatoni Gasztrotérkép autós támogatója a Volvo Autó Hungária, terjesztési partnere pedig a Funzine Distribution