Szeretetvendégség – 1000 adag meleg étel a legrászorultabbaknak

 
 
 
 
 
 
 
 
 

2020.12.20.

Ételkiszállítással látja vendégül a nélkülözőket az E.ON és az Ökumenikus Segélyszervezet

 

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is megszervezte hagyományos adventi-karácsonyi szeretetvendégségét. Öt napon át, december 18. és 22. között naponta 500 adag meleg ételt osztanak ki önkéntesek, támogatók és a Segélyszervezet munkatársai hajléktalanoknak, illetve rossz szociális körülmények között élő családoknak.

 

Az utolsó adventi hétvégén, december 19-20-án a szeretetvendégséget támogató E.ON Hungária Csoport segítségével jut el a meleg ebéd és a gondoskodás a leginkább rászorulókhoz. Az ételcsomagokat az önkéntesek és az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai szállítják ki a családokhoz és segítségre szorulókhoz, a lakcímmel nem rendelkezők pedig a csepeli hajléktalanok nappali melegedőjében vehetik át az ebédet. A menü szombaton paprikás krumpli lesz virslivel, vasárnap pedig fasírozott tört krumplival, amelyet kenyér, tea, sütemény és gyümölcs egészít ki. Az ételek hétvégi csomagolásába és szállításába olyan ismert hazai személyiségek is bekapcsolódnak, mint Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Iszak Eszter műsorvezető és Nagy Ervin színművész.


„Az idei évben még inkább szükség van arra a gondoskodásra és törődésre, melyet ezek az ételcsomagok jelentenek. Különösen fontos, hogy figyeljünk egymásra és egy kis törődés és kedvesség jusson minden gyermeknek, nagycsaládnak, idős vagy nélkülöző embernek. Hiszem, hogy úgy tudjuk a legtöbbet elérni, ha összefogva, közösen cselekszünk és segítünk, ahogy tesszük ez évek óta a Segélyszervezettel partnerségben” - mondta el a kezdeményezés kapcsán Károlyi Zsuzsanna, az E.ON marketing és kommunikációs vezetője.


„Bár idén a járványhelyzet miatt változtak a hagyományos karácsonyi szeretetvendégség keretei, célunk változatlan maradt: meleg étellel, törődéssel szebbé tenni minél több rászoruló család ünnepét. Köszönjük az E.ON Hungária Csoportnak, hogy az évtizedes hagyományt fenntartva, támogatásával most is lehetővé tette ezt a rendkívüli segélyakciót” - tette hozzá Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

 

A vállalat a segélyszervezettel már a nyáron is segítséget nyújtott a járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe került családoknak és közösen egyedülállóan összetett felzárkóztató programot szervezett a digitális oktatásban lemaradó, hátrányos helyzetű gyermekek számára. Az év végén szintén a segélyszervezettel összefogva és az AdventBazilikával együttműködésben, az elmaradt karácsonyi vásárra készített kézműves termékekből összeállított csomagok kerülnek ünnepi ajándékként nehézsorsú családokhoz az E.ON támogatásának köszönhetően.