Önkéntességi díjat nyert az E.ON

2018. december 7.

 

Az Év Pro Bono tevékenysége 2018. elismerést vitte haza az energiavállalat
 

Az E.ON 27 munkatársa 5 területen adta át szakmai tudását társadalmi szervezeteknek a tavaly novemberi "E.ON Pro Bono Maraton” során. A programot az Önkéntes Központ Alapítvány „Az Év Pro Bono tevékenysége 2018” díjjal ismerte el.
 

Idén harmadjára segítettek az E.ON önkéntes munkatársai olyan szervezeteknek, ahol hiányoznak az alapműködésükön túli egyéb szaktudások, például az üzleti és pénzügyi tervezés, folyamatszervezés, HR és szervezeten belüli tudásfejlesztés vagy a kommunikáció. Az energiacégnél évtizedes hagyománya van az önkéntességnek, azonban a kétkezi munka mellett már évek óta karolnak fel szakterületenként olyan problémákat, amelyekre komoly szaktudással tudnak megoldásokat hozni.

Kevés szervezetnek van meg a forrása egy marketing kampány megalkotásához, vagy éppen egy részletes pénzügyi terv kidolgozásához, a „Pro Bono Maraton” során az E.ON szakemberei ezeket a hiányzó réseket töltik be. A program sajátossága, hogy a rendelkezésre álló időt célirányosan, egy adott problémára fókuszálva igyekszik felhasználni, hogy tényleges, a mindennapokban hasznos segítséget kapjanak a szervezetek a cég munkatársaitól. Gyakran a program után is folytatódott az együttműködés, sőt, sok esetben más módon is kaptak támogatást a partner szervezetek. 2017-ben az E.ON önkéntesei 324 munkaórát dolgoztak a programban.

A Pro Bono Maraton nagyon fontos program számunkra, ezért is nagy megtiszteltetés ez a díj” – mondta a kezdeményezésről Károlyi Zsuzsanna, az E.ON marketing és kommunikációs vezetője. „A program eredményei a tapasztalataink, kollegáink visszajelzése alapján messze túlmutatnak a szakértői tanácsadáson, támogatáson. Amellett, hogy tudásunkat nagyvállalattól eltérő közegben gondolkozva használjuk fel, mi magunk is új területeket ismerünk meg és pozitív élményekkel gazdagodunk.”

A Pro Bono Maratonról készült összefoglaló videó itt érhető el: https://youtu.be/LkxDaVoI8u4