Ma indul az Ökumenikus Segélyszervezet hagyományos fővárosi szeretetvendégsége

 
 
 

Öt napon át, napi 1000 adag melegételt osztanak ki önkéntesek

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is megszervezi hagyományos adventi-karácsonyi szeretetvendégségét. Öt napon át, december 19. és 23. között naponta 1000 adag ételt osztanak ki önkéntesek, támogatók és a Segélyszervezet munkatársai a hajléktalanoknak, illetve rossz szociális körülmények között élő családok számára.

A szeretetvendégségen az étel mellett feldíszített, fűtött sátor és karácsonyi zene is várja a rászorulókat. A segélyszervezet külön figyelmet szentel a jelenleg is fennálló járványhelyzetre. Többek között a szigorú szabályok szerinti ültetési rend, a maszkviselet és a plexivel elválasztott tálalás is a résztvevők biztonságát szolgálja.

 

A segélyakció első napján, december 19-én vasárnap az Ökumenikus Segélyszervezet szeretetvendégségébe önkéntesként bekapcsolódik Rab Edina táncművész, Verrasztó Dávid Európa-bajnok úszó és Kardos Eszter színésznő. Az öt napos melegétel-osztás közül kettőt, köztük a mai napi ételadagok kiosztását az E.ON támogatja. A rászorulók a sertéspörkölt és tészta mellé savanyúságot, kenyeret, süteményt, gyümölcsöt és szaloncukrot is kapnak.

 

„Egész évben fontos, de ha lehet, karácsonykor még inkább, hogy figyeljünk azokra, akiknek segítségre lehet szükségük. A szeretetvendégség nem pusztán laktató meleg ételt kínál, hanem törődést és odafigyelést is, hogy egy kis kedvesség jusson az ünnepek közeledtével minden gyermeknek, nagycsaládnak, idős vagy nélkülöző embernek. Ezért a célért dolgozunk együtt évek óta a Segélyszervezettel partnerségben” - mondta el a kezdeményezés kapcsán Losonczi Gergely, az E.ON Hungária Csoport vállalati kommunikációs vezetője.

 

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: „A nehezített körülmények ellenére a Segélyszervezet céljai változatlanok: a maszkok mögül is emberi arcot mutatva meleg étellel, törődéssel szebbé tenni minél több rászoruló ember, illetve család ünnepét”.

 

A fővárosi ételosztás kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A karitatív szervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával lehet támogatni!  Az adományvonalra 1 hívás 250 forint, így 4 hívás egy tál meleg ételt jelenthet egy rászorulónak!

  • Időpontok mindennap: 2021. december 19-23., (vasárnap-csütörtök) 11 órától
  • Helyszín: Budapest XXI. (Csepel), Kossuth Lajos u. 138-148. közötti lakótömbbel szemben, a Shell benzinkút előtti parkolóban.

 

Fenti alkalmakra tisztelettel meghívjuk a sajtó képviselőit!

Részvételi szándékot az alábbi elérhetőségeken kérjük szépen jelezni az adott napon 9.30 óráig!

 

További információ:

 

Kis Boáz sajtóreferens I Ökumenikus Segélyszervezet

06 30 749 22 68 I kis.boaz@segelyszervezet.hu