Közel 600 millió forint értékben tervez beruházásokat az E.ON Zalaegerszegen

2018. június 11.

 

Az energiavállalat többek között villamos- és gázvezetékeket és közvilágítási kábeleket cserél saját forrásból a városban. Az E.ON kiemelten figyel az üzembiztonságra, és a lehető legkevesebb szolgáltatásszünetre, valamint a jelentkező energiaigények maradéktalan kielégítésére törekszik. Közel 600 millió forint értékben tervez beruházásokat Zalaegerszegen és környékén.

 

Az E.ON Zala megyében 6052 km hosszú áram-, és 3100 km gázhálózati vezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik. A vállalat a tavalyihoz hasonlóan idén is jelentős pénzforrást fordít a régióban az energetikai berendezések és a hálózatok fejlesztésére és karbantartására, mivel fontosnak tartja, hogy megelőzze az ezek elöregedéséből fakadó esetleges üzemzavarokat.

 

Az idei fejlesztések Zalaegerszegen többek között a földgáz gerincvezetékek és nyomásszabályozó állomások rekonstrukcióját, elzáró szerelvények beépítését, áramhálózati fejlesztéseket és egyes területeken a közvilágítás rekonstrukcióját foglalják magukba a városban, ezeken kívül pedig közel 30 Zala megyei településen tervez még fejlesztéseket a vállalat idén. A beruházások Zalaegerszeg városüzemeltetési szakembereinek és az E.ON mérnökeinek napi szintű együttműködésével valósulnak meg.

 

„A Zalaegerszeget érintő gazdasági fejlesztések és beruházásokkal párhuzamosan a lakossági szolgáltatások fejlesztése is kiemelt jelentőségű. Minden alkalommal örömmel számolunk be az újabb zalaegerszegi fejlesztésekről. Nyilván lesznek látható jelei a munkálatoknak, helyenként kisebb fennakadást okozva a város életében. Arra törekszünk, hogy a Polgármesteri Hivatal és az E.ON munkatársai összehangolt munkájával a zalaegerszegiek csak az elkészült fejlesztések előnyeit élvezzék.” – mondta el Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

 

„Figyelemmel kísérjük a városok, települések fejlesztési terveit, hogy ahhoz igazodva kínáljuk a legújabb, legmegfelelőbb technológiát. Továbbra is a biztonság az elsődleges szempontja annak a tervszerűen végzett beruházás sorozatnak, melynek keretében folytatódik Zalaegerszeg és a teljes megye gáz- és áramhálózatának megújítása. Folyamatos kapcsolatban állunk Zalaegerszeg városüzemeltetési szakembereivel, mérnökeink pedig töretlenül dolgoznak azon, hogy vállalásainkat a lakosság és minden érintett számára a legjobb tudásunk szerint teljesítsük. A rekonstrukciók végrehajtását követően újabb évtizedekig biztonságos és zavartalan energiaszolgáltatást adnak majd az érintett hálózatszakaszok.” – mondta el Tóth Béla, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója.

 

Az E.ON 2017-ben Zalaegerszegen és környékén több mint 200 különböző volumenű fejlesztést hajtott végre. A vállalat idén 180 millió forint értékben tervez gázhálózati rekonstrukciót a Landorhegyi út két különböző szakaszán, az Arany János utcában, a Petőfi Sándor utcában valamint a Hock János utcában, és épít be elzáró szerelvényeket a MOL finomító tolózáránál.

 

Az áramhálózati beruházásoknál az E.ON az üzembiztonság mellett az új energiaigények kielégítésére és az innovációra fókuszál, valamint továbbra is kiemelt hangsúlyt kapnak a közvilágítást érintő beruházások. A vállalat tavaly közel 230 millió forint értékben fejlesztette a zalaegerszegi villamos energia hálózatát, idén pedig több mint 370 millió forintot szán a rekonstrukciókra és korszerűsítésekre. Az idei beruházás részeként a vállalat a zalaegerszegi Északi Ipari parkot fejleszti 160 millió forint értékben, valamint kicseréli a kompakt transzformátor állomást a Bíró Márton utcában, a Sportuszoda mellett, és földkábellel köti össze a Kovács Károly téri és a Mozi elnevezésű transzformátor állomást. Az E.ON emellett közvilágítási felújítást – kábel- és kandelábercserét –  is végrehajt idén a városban 20 millió forint értékben, ez a fejlesztés Gasparich Márk – Landorhegyi – Platán sor – Puskás Tivadar utcák által határolt területet érinti.

 

A folyamatos szolgáltatás biztosításának érdekében az E.ON kisfeszültségű hibaelhárítási folyamatot támogató irányítási rendszert vezet be, amelynek segítségével a meghibásodásokról és a hiba elhárításának státuszáról automatikus funkciókon keresztül tudja tájékoztatni ügyfeleit.

 

A társaság a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, 15 nappal az üzemszünettel járó beruházások előtt írásos tájékoztatást küld minden érintettnek. A kivitelezéssel járó esetleges átmeneti kellemetlenségek miatt kérik ügyfeleik és az érintett lakosság megértését.

 

Beruházások Zala megyében

 

Zalaegerszeg mellett a megye számos pontján zajlanak majd beruházások 2018-ban.

Nyomásszabályozó állomás rekonstrukciójára kerül sor Alsónemesapátiban, Batykon, Búcsúszentlászlón, Csesztregen, Esztergályhorvátiban, Fityeházon, Gutorföldén, Gyenesdiáson, Kemendolláron, Kisbucsán, Lentikápolnán, Lenti-Mumoron, Murakeresztúron, Nemesszentandráson, Pölöskén, Sármelléken, Somogysámsonon, Tófejen, Türjén, Zalaapátiban és Zalaváron is. Emellett az E.ON gázelosztó vezeték rekonstrukciót hajt végre Nagykanizsán, Hévízen és Keszthelyen is.