Kézműves ajándékokból összeállított csomagok kerülnek a legrászorultabbak karácsonyfái alá

 
 
 
 
 
 
 
 
 

2020.12.10.

Nehéz helyzetben élő családok karácsonyát teszi szebbé az Ökumenikus Segélyszervezet, az AdventBazilika és az E.ON Hungária Csoport közös programja. Az energiavállalat 20 millió forintos támogatásával az elmaradt karácsonyi vásárra készített kézműves termékekből összeállított csomagok kerülnek ünnepi ajándékként a nehéz sorsú családokhoz.

A járványhelyzet a karácsonyi vásárokat sem kímélte, az elmaradó rendezvények miatt kieső bevételek a kézműves kisvállalkozókat, iparművészeket is nehéz helyzetbe hozták. Azokban a családokban pedig, ahol már a hétköznapok megoldása is anyagi nehézséget jelent, nagyon szerényen telnek az ünnepek. Az AdventBazilika, az adventi vásárt évek óta támogató E.ON Hungária Csoport és az Ökumenikus Segélyszervezet összefogása erre válaszol.

Az energiacég 20 millió forintos támogatásának köszönhetően az AdventBazilika vásár kézművesei, iparművészei, kisvállalkozói által készített termékek, játékok az év végi csomagban nehéz sorsú családokhoz kerülnek, így varázsolva ünnepivé a szentestét. Az ajándékokat az Ökumenikus Segélyszervezet juttatja el a családokhoz.

„Amellett, hogy az adventi időszakban az egész éves munkánkhoz gyűjtünk adományokat, támogató közösségünkkel évről évre nélkülöző családok tízezreinek igyekszünk könnyebbé tenni a karácsonyt is rendkívüli segélyakciókkal. Azzal, hogy az E.ON és az AdventBazilika támogatásával igazi ajándékokat is csempészhetünk a rászorulóknak kiszállított élelmiszercsomagokba, sokak karácsonyát varázsolhatjuk igazi ünneppé” –
mondta Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Az E.ON Hungária Csoport évek óta kiemelt támogatója az AdventBazilikának, valamint több mint egy évtizede stratégiai partnere az Ökumenikus Segélyszervezetnek.

Idén jobban kell figyelnünk egymásra, azokra pedig különösen, akik most a legnagyobb kihívásokkal néznek szembe. Legyen szó a digitális oktatással nehezebben boldoguló gyerekekről, vagy olyan családokról, amelyeknél a karácsonyi ünnepek szükségben telnek. Hiszem, hogy úgy tudjuk a legtöbbet elérni, ha összefogva, közösen cselekszünk és segítünk, amikor azt látjuk, szükség van rá” - mondta Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Csoport igazgatóságának tagja.

A vállalat már a nyáron is segítséget nyújtott a járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe került gyerekeknek és a segélyszervezettel közösen egyedülállóan összetett felzárkóztató programot szervezett a digitális oktatásban lemaradó, hátrányos helyzetű gyermekek számára, illetve az év végén országos étel- és élelmiszercsomag osztást támogat.