2021. december 15-én lezárult az E.ON Hungária Zrt. kisebbségi tulajdoni hányadát érintő részvényadásvétel, amellyel az MVM Zrt. 25%-os közvetlen részesedést szerez az E.ON Hungária Zrt.-ben. Ez az ügylet a 2019. október 3-án az MVM Zrt. és az E.ON Beteiligungen GmbH által aláírt átfogó keretmegállapodás utolsó lépése.

Az ÉMÁSZ Hálózati Kft. korábbi megvásárlásával erősödött az MVM Csoport lakossági ellátáshoz kapcsolódó, stratégiai eszközállománya, az ELMŰ-ÉMÁSZ egyetemes szolgáltatási ügyfeleinek átvételével pedig tovább bővült az MVM lakossági portfóliója. Az E.ON Hungária Zrt. 25%-os részesedésének megvásárlása kiemelkedő mérföldkő az MVM számára, amellyel pénzügyi befektetővé válik az E.ON Hungária Csoportban. A keretmegállapodás alapján létrejött tranzakciók hozzájárultak az MVM és az E.ON Hungária Csoport portfólióinak optimalizálásához, illetve támogatják a vállalatcsoportok hosszú távú stratégiáját is.

Az E.ON Hungária Csoport a 2019-ben kezdődött tranzakciósorozat részeként az ELMŰ Hálózati Kft. integrációjával optimalizálta villamos hálózati elosztói portfólióját, és a korábbiakhoz képest hasonlóan jelentős piaci szereplőként, fókuszáltabb területen működik.  A vállalatcsoport előremutató hálózati- és ügyfélmegoldásokat nyújtva kíván ügyfelei partnerei lenni a jelenleg zajló energiaátmenetben.  Az E.ON Hungária Csoport célja ügyfelei minél magasabb színvonalon történő kiszolgálása és a magyar gazdaság sikeréhez való hozzájárulás. Az MVM Csoport a következő években pénzügyi befektetőként erősíti az E.ON Hungária Csoportot elképzelései megvalósításában.