Több mint 3,7 milliárd forintot költ fejlesztésre és karbantartásra az E.ON Hajdú-Bihar megyében 2017-ben

2017.06.21

Üzembiztosság, a lehető legkevesebb szolgáltatásszünet és az újonnan jelentkező energiaigények maradéktalan kielégítése, új innovatív termékek létrehozása és felügyelete – ezek a célok vezérlik az E.ON csoport hálózati elosztó társaságát. A Debreceni Üzem területén 2017-ben több mint 300 különböző volumenű fejlesztés várható; villamosvezetékeket, közvilágítási kábeleket cserél, illetve épít ki saját beruházásban a szolgáltató.

A vállalatcsoport Debreceni üzeme 8460 km hosszú vezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik. Az E.ON idén is jelentős pénzforrást fordít a régióban a hálózatok fejlesztésére és karbantartására, valamint kiemelt figyelmet fordít a megelőzésre: még az előtt hajtja végre a berendezések, hálózatok megújítását, hogy az üzemzavarok száma növekedni kezdene. Hajdú-Bihar megye teljes területén, illetve az üzemhez tartozó Békés megye északi részén az áramhálózat karbantartására és fejlesztésére több mint 3,789 milliárd forintot fordít a társaság az évben.

A beruházások a térség városüzemeltetési szakembereinek és az E.ON mérnökeinek napi szintű együttműködésével valósulnak meg. Az E.ON figyelemmel kíséri a városok, települések fejlesztési terveit, hogy ahhoz igazodva kínálja a legújabb, legmegfelelőbb technológiát, legyen szó közvilágításról, vagy intézmények energetikai megoldásairól.

„Városunk önkormányzatának kiemelten fontos, hogy a debreceniek minden területen a lehető legjobb szolgáltatást kapják. Az E.ON beruházásait pontosan ezért is kezeljük kiemelten, hiszen a fejlesztés jobb feltételeket, azaz élhetőbb környezetet teremt Debrecenben.” – mondta el dr. Barcsa Lajos Debrecen alpolgármestere

A fejlesztési és rekonstrukciós munkák tervezésekor továbbra is kiemelt hangsúlyt kapnak a közvilágítást érintő beruházások. Ennek keretében Debrecen területén folytatódik a közvilágítási hálózat rekonstrukciója. Ez évben Debrecenben a Csapó utca,a  Domb utca, a Fényes udvar, a Hajó utca, a Kemény Zsigmond utca, a Nagyerdei körút, Szent Anna utcában kerül sor a kandeláberek, illetve részben a kábelek cseréjére.

A közvilágítási munkák mellett továbbra is hangsúlyosak azok az áramhálózatot érintő fejlesztési, karbantartási munkák, amelyekkel az ellátásbiztonságot tudja a társaság továbbra is biztosítani, növelni.

Ilyen fejlesztés keretében indult meg még 2016. évben Debrecen OVIT-Hajdúböszörmény 132 kV-os távvezeték beforgatása a Debrecen-Józsa 400/120 kV-os transzformátor állomásba 370 millió Ft értékben, mely Debrecen térségének üzembiztosabbá tételét szolgálja. Az érintett vezetékek rendezése az előre tervezett ütemben halad, a munkálatok befejezése 2017. III. negyedévben várható. 

Kisfeszültségű hálózat átépítésére kerül sor Debrecenben a Rakovszky utcában, a Csillag utcában, a Bercsényi utcában, valamint a Gólya téren, a Pereces utcában és az Eötvös utcában a hálózat rekonstrukcióját végzik el a szakemberek az év során.

Az új fogyasztói igények kiszolgálása érdekében is további fejlesztések indulnak Debrecen területén például az Agrár Ipari Parkban, a Thyssenkrupp energia ellátására.

A társaság a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, változatlanul, 15 nappal az üzemszünettel járó beruházások előtt írásos tájékoztatást küld minden érintettnek. A kivitelezéssel járó esetleges átmeneti kellemetlenségek miatt a kérik ügyfeleik és az érintett lakosság megértését.

Megújulás az E.ON-nál

Az E.ON életében fontos mérföldkő a jövőre irányított fókusz és az új üzleti területek irányába való elmozdulás. Az innovációs készség nem csak technológiai szinten érhető tetten, hanem az üzletvitelben és az ügyfelek kiszolgálásában is.

„Az E.ON-t hagyományosan energetikai cégként ismerik, mi azonban ennél sokkal komplexebben gondolkozunk magunkról, a feladatainkról. Az energia mindenkinek mást jelent, legyen szó akár lakossági, akár vállalati fogyasztókról: jelenthet kényelmet, termelőerőt, biztonságot, jó közérzetet, alkotói szabadságot. Mi ezekre az igényekre szeretnénk komplex energetikai megoldásokat kínálni ügyfeleinknek.” – hangsúlyozta Haraszti Judit az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója.

A fenntarthatóság az E.ON nemzetközi és hazai csoport működésének egyaránt stratégiai alapja. A vállalat arra törekszik, hogy korszerű, fenntartható termékeivel, egy széles termékpalettával – a zöld energiától kezdve az elektromos autózáson, a digitalizáción át az okos otthonokig - egy kényelmesebb, kisebb környezeti terhelésű életmódot, valamint magasabb energiahatékonyságú, ügyfélélményt jelentő szolgáltatásokat kínáljon partnereinek. Az E.ON élenjáró kíván lenni az új, modern energiavilágban, úgy, hogy a lehető legjobb megoldásokon dolgozik a jövő kulcsfontosságú területein – egy élhetőbb holnap szolgálatában.

Beruházások Hajdú-Bihar megyében

A megye számos pontján zajlanak beruházások 2017-ben - többek között a Biharkeresztes ipari park, Komádi BV intézet – melyek keretében ipari és lakossági új igényekhez kapcsolódó közép és kisfeszültségű transzformátor állomás építési munkákra, valamint középfeszültségű és kisfeszültségű szabadvezeték és földkábel létesítésekre kerül sor mintegy 1061 millió forint értékben. A meglévő hálózatok üzembiztonságának növelése érdekében rekonstrukciós és karbantartási munkákra is sor kerül például Újiráz, Püspökladány, Hajdúböszörmény és környékén – a munkák összértéke meghaladja a 1726 millió forintot.