A MEKH jóváhagyta az E.ON engedélykérelmét a versenypiaci és egyetemes üzletágak társaságainak egyesülésére

2017.10.04.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elfogadta az E.ON engedélykérelmét, melynek értelmében a 2018-as év elejétől az egyetemes ügyfélkört kiszolgáló E.ON Energiaszolgáltató Kft. beolvad a versenypiaci ügyfelekkel foglalkozó E.ON Energiakereskedelmi Kft.-be. A változást az átalakuló piaci környezet, a megváltozott ügyféligények és a vállalati struktúra egyszerűsítése indokolta.

A kereskedelmi tevékenységek összevonásával 2018. január 1-től a maximális komfort élmény érdekében a vállalat minden korábbinál egységesebb módon fogja kezelni a különböző ügyféligények kiszolgálását. A beolvadásból eredő egyszerűbb és fókuszáltabb belső működésnek köszönhetően a vállalat több figyelmet fordíthat az új energetikai megoldásokra, szolgáltatásainak fejlesztésére és a versenyképesség növelésére is.

Az egyesülés kapcsán az egyetemes és a versenypiaci ügyfélkörbe tartozó ügyfeleknek teendőjük nem lesz, hiszen kiszolgálásuk továbbiakban is az eddig megszokott színvonalon történik majd. Az energiaszolgáltató a soron következő számlalevéllel együtt küldött hírlevélben ad bővebb tájékoztatást ügyfeleinek az egyesülés részleteiről.

A változás kizárólag azoktól az ügyfelektől igényel figyelmet, akik jelenleg egyéni átutalással vagy inkasszóval egyenlítik ki számláikat, ugyanis 2018. január 1-től az utalásokat a társaság új bankszámlaszámára várják majd. Az inkasszós fizetés részleteiről szóló tájékoztatások kiküldése az érintett ügyfelek részére hamarosan megkezdődik.

A vállalat – testreszabott és modern megoldásokat nyújtó, dinamikus és innovatív energetikai partnerként  –  az egyesülést követően is az ügyfelek maximális elégedettségére és a versenyképesség növelésére fordítja energiáját.