Innovációs versenyeket hirdet az E.ON és a Design Terminál

2018. március 14.

Újszerű, kreatív ötletversenyeket, úgynevezett hackathonokat szervez tavasszal az E.ON annak érdekében, hogy több területen is megtalálja a legjobb jövőbe mutató energetikai megoldásokat. Az E.ON Vigyázz a madárra! innovációs versenyen a vállalat új megoldásokat keres a villamos hálózatokhoz kapcsolódó madárvédelmi problémákra, míg az E.ON Challenge.ON – A jövő energiája versenyen az energetikai piacot megreformáló legjobb ötleteket várja a zsűri. Mindkét esemény megvalósító partnere a Design Terminál.

 

Több évtizedes és rendkívül összetett, nemzetközi szintű probléma a madarak védelme áramhálózati szempontból. Az E.ON az elmúlt években tudatos akciótervekkel dolgozott országszerte a helyzet javításán, az eredmények mellett azonban az előtte álló feladatokra is gondol a vállalat. Az E.ON Vigyázz a madárra! ötletversenyen április 20-21-én mérhetik össze a tudásukat a mérnöki, környezetvédelmi vagy természettudományos háttérrel rendelkező, 2-4 főből álló csapatok. A cél, hogy a résztvevők hatékony és új megoldást találjanak a villamos hálózatokhoz kapcsolódó madárvédelmi problémákra. 

 

Az E.ON Challenge.ON – A jövő energiája hackathonra is 2-4 fős csapatokat várnak, itt az energiához kapcsolódó szolgáltatások körének bővítésén, a tudatos energiafogyasztás iránti igény növelésén és a nagyobb ügyfélelköteleződést elősegítő módszereken ötletelhetnek a résztvevők. A versenyen a döntőbe jutó csapatok május 18-19-én a Smart Home alkalmazások, az Ügyfélelköteleződés növelése és a Jövő fogyasztója kategóriákban dolgozhatják ki ötleteiket.

 

A vállalat célja, hogy az eddig alkalmazott megoldásokon és kooperációkon túlmutató módon inspirálja a holnapot szolgáló fejlesztéseket a különböző szakmai területeken. A fiatal tehetségek és ötletgazdák bevonása egészen friss gondolatokat, új megközelítéseket és akár nem várt megoldásokat is hozhat. Az E.ON elkötelezett amellett, hogy az ötletversenyeken felmerülő új gondolatokat gyakorlati szinten is hasznosítsa.

 

A Design Terminállal közösen szervezett innovációs hackathonokra vállalkozókedvű, kreatív és újszerű ötletekkel rendelkezők – elsősorban egyetemisták és pályakezdők – jelentkezését várják. A 2-4 fős csapatoknak mindkét ötletverseny esetében 24 órájuk lesz, hogy kidolgozzák és prezentálják ötleteiket. A hackathonokon a témák szakértői mentorként segítik majd a csapatok munkáját, a pályaműveket pedig szakmai zsűri fogja elbírálni a helyszínen, az ötleteléseket követően. 

 

Az E.ON Vigyázz a madárra! ötletversenyen a győztes csapat 350.000 forint értékű, a második csapat 250.000 forint értékű, a harmadik csapat pedig 150.000 forint értékű repülőjegy utalványt nyer, valamint minden helyezett egynapos belépőt kap a Európa legnagyobb jövőfesztiváljára, a Brain Bar-ra. 

 

Az E.ON Challenge.ON – A jövő energiája hackathonon az első helyezett csapat tagjai 350.000 forint értékű repülőjegy utalványt és emellett egy egynapos Design Thinking workshopot nyernek az E.ON-nál, mely keretében szakmai támogatást kapnak az ötletük továbbfejlesztéséhez. A második csapat 200.000 forint, míg a harmadik csapat 100.000 forint értékű műszaki ajándékutalványt nyer, illetve minden helyezett csapat tagjai Brain Bar belépőjegyekkel lesznek gazdagabbak.

 

Jelentkezés és további részletek:

www.eon.hu/vigyazzamadarra

www.challengeon.hu