Folytatódik a vezetékek rekonstrukciója – idén is jelentős beruházásokat végez az E.ON Nagykanizsán

2018. május 17.

 

Üzembiztosság, a lehető legkevesebb szolgáltatásszünet, az újonnan jelentkező energiaigények maradéktalan kielégítése – ezek a célok vezérlik az E.ON csoport hálózati elosztó társaságait. 2018-ban újabb nagykanizsai fejlesztések várhatóak, villamos- és gázvezetékeket, közvilágítási kábeleket cserél, illetve épít ki saját beruházásban a szolgáltató. A munkálatok áprilisban indultak és 380 millió forint értékben valósulnak meg.

 

A vállalatcsoport Zalában 6052 km hosszú áram-, és 3100 km gázhálózati vezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik, ebből 682, illetve 470 km Nagykanizsán működik. Annak érdekében, hogy a meghibásodásokat megelőzzék, a szolgáltatás biztonságát fenntartsák, a hálózati infrastruktúra fejlesztése folyamatos. A nagyszámú beruházás összehangolása Nagykanizsa MJV Városüzemeltetési szakembereinek és az E.ON mérnökeinek napi szintű együttműködését igényli.

 

„A korábbi évekhez hasonlóan az E.ON ismét számos beruházást végez a városban. A fejlesztések alapos előkészítése és összehangolása továbbra is kiemelt célunk. Ennek kulcsa a jól előkészített, összehangolt munkavégzés, a hatékony együttműködés. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az E.ON-nal sikeresen tudunk együttműködni annak érdekében, hogy előzetes tájékoztatással, a munkálatok lehető leggyorsabb lebonyolításával a beruházások a lehetséges legkisebb fennakadást okozzák a város életében. Elkötelezettek vagyunk ennek a jó gyakorlatnak a folytatásában.” – mondta el Dénes Sándor, Nagykanizsa MJV polgármestere.

 

Nagykanizsa MJV és az E.ON közös célkitűzése, hogy a fejlesztések megvalósítása során a város lakosságát a lehető legrövidebb ideig zavartassa, ezért a beruházások ütemekre bontva valósulnak meg. Egy-egy vezetékszakasz cseréjét teljes burkolat helyreállítás követi, ezt követően kezdnek neki a szakemberek egy újabb szakasz bontásának. A munkálatok elvégzését követően az E.ON minden esetben gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően.

 

A beruházások során az elérhető legmodernebb technológia kerül beépítésre.

 

„Biztonság – továbbra is ez az elsődleges szempontja annak a folyamatos és tervszerűen végzett beruházás sorozatnak, melynek keretében folytatódik Nagykanizsa és Zala megye gáz- és áramhálózatának megújítására. A célunk a megelőzés – még az előtt hajtjuk végre a berendezéseink, hálózatunk megújítását, hogy az üzemzavarok száma növekedni kezdene.

 

Partnerség – ez pedig a hitünk szerint legmegbízhatóbb formája az együttműködésnek. Folyamatos és közvetlen kommunikáció mentén, párbeszédre alapozva dolgozunk együtt, hangoljuk össze tevékenységünket annak érdekében, hogy vállalásainkat a lakosság, és minden érintett számára a legjobb tudásunk szerint teljesítsük.

 

A rekonstrukciók végrehajtását követően újabb évtizedekig biztonságos és zavartalan energiaszolgáltatásra adnak majd lehetőséget a cserében érintett hálózatszakaszok.” – mondta el Gelencsér Lajos, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója.

 

Az első beruházások a földgázvezeték-hálózaton áprilisban indultak. Nagykanizsa belvárosában hozzávetőlegesen 2500 m gázvezeték cseréjét és több nyomásszabályzó állomásának felújítását végzik el a szakemberek 260 millió forint értékben. A beruházások belvárosi területeket érintenek és forgalomkorlátozásokkal járnak, ezért a szolgáltató kéri a lakosság megértését és türelmét. A kis- és középnyomású gerincvezeték, valamint leágazó vezeték cserék érintik a Deák, a Széchenyi és az Eötvös terek területét.

 

A fejlesztési és rekonstrukciós munkák tervezésekor hangsúlyt kap a közvilágítás. Az Ady Endre utca közel 1,5 km-es szakaszának közvilágítási kábeleit újakra cserélik a szakemberek.

 

A Zöld Város projekthez kapcsolódón kerül sor középfeszültségű kábelek építésére, Az újonnan jelentkező energiaigények kielégítésére új transzformátorok épülnek a Raktárház utcában, az Ady, az Erdész és a Kemping utcákban. A fejlesztésekhez kapcsolódón mindegyik esetben földkábel kiépítést is végeznek.

 

Elsősorban a földgáz-vezetékek cseréje kapcsán kell majd időszakos forgalomi rend változásra számtani, de ez alatt az idő alatt is biztosított lesz a gázszolgáltatás. Mindössze az ún. átkötés idejére – ami néhány órás időintervallumot jelent – szünetel majd a földgáz-szolgáltatás. Ennek időpontjáról az érintettek szórólap útján előzetes tájékoztatást kapnak majd. A szolgáltató a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, változatlanul, 15 nappal az üzemszünettel járó beruházások előtt írásos tájékoztatást küld minden érintettnek. A kivitelezéssel járó esetleges átmeneti kellemetlenségek miatt a vállalat kéri ügyfelei és az érintett lakosság megértését, amit előre is köszön.