Az E.ON jelentős beruházásokat végez az idén Zalaegerszegen

2017.06.16.

Üzembiztosság, a lehető legkevesebb szolgáltatásszünet és az újonnan jelentkező energiaigények maradéktalan kielégítése – ezek a célok vezérlik az E.ON csoport hálózati elosztó társaságát. A Zalaegerszegen, illetve környékén 2017-ben több mint 200 különböző volumenű fejlesztés várható; villamos- és gázvezetékeket, közvilágítási kábeleket cserél, illetve épít ki saját beruházásban a szolgáltató.

A vállalatcsoport Zalában több mint 6000 km hosszú áram-, és közel 3000 km gázhálózati vezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik. Az E.ON idén is jelentős pénzforrást fordít a régióban a hálózatok fejlesztésére és karbantartására, valamint kiemelt figyelmet fordít a megelőzésre: még az előtt hajtja végre a berendezések, hálózatok megújítását, hogy az üzemzavarok száma növekedni kezdene.  A fejlesztések a földgáz gerincvezetékek cseréjét, közvilágítást érintő beruházásokat, valamint karbantartási, fejlesztési munkákat érintenek. A  területén az áram- és gázhálózat karbantartására és fejlesztésére közel 1milliárd forintot fordít a társaság az évben.

A beruházások a térség városüzemeltetési szakembereinek és az E.ON mérnökeinek napi szintű együttműködésével valósulnak meg. Az E.ON figyelemmel kíséri a városok, települések fejlesztési terveit, hogy ahhoz igazodva kínálja a legújabb, legmegfelelőbb technológiát, legyen szó közvilágításról, vagy intézmények energetikai megoldásairól.

„Mindig öröm számunkra, amikor újabb fejlesztések kezdődnek Zalaegerszegen. De nem csak büszkeségre ad okot, komoly felelősség is, amikor elindul egy beruházás a városban. Annak érdekében, hogy ezek a beruházások a legkisebb fennakadást okozzák a város életében, a Polgármesteri Hivatal és az E.ON munkatársai összehangoltan, a szükséges munkálatok gyors lebonyolításával végzik el a beruházást, hogy a zalaegerszegiek csak az elkészült fejlesztések előnyeit érezzék meg.” – mondta el Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

Az első gázhálózati beruházások áprilisban indultak. A Göcseji utca 55-57 szám előtti acél gázelosztó vezeték cseréje már megvalósult, és a Zrínyi illetve a Gasparich utcákban szakaszoló szerelvények cseréjére is sor került. Jelenleg a Tulipán utcában illetve az Erkel Ferenc utca és a Jánkahegyi út között vannak folyamatban gázelosztó vezeték rekonstrukciós munkálatok, melyek várhatóan júniusban fejeződnek be. Ezt követően a Landorhegyi utcában, Göcseji utcában, Pázmány Péter utcában valamint a Sport utcában folytatódnak a rekonstrukciós munkák.

A fejlesztési és rekonstrukciós munkák tervezésekor továbbra is kiemelt hangsúlyt kapnak a közvilágítást érintő beruházások. Ennek keretében Zalaegerszegen a Béke ligetben, a Gasparich utca környékén, az OTP Bank környezetében, továbbá a Hegyalja úton összesen 37,7 millió forint értékű beruházásként valósul meg kábelhálózat, illetve történik meg a kandeláberek cseréje

A közvilágítási munkák mellett továbbra is hangsúlyosak azok az áramhálózatot érintő fejlesztési, karbantartási munkák, amelyekkel az ellátásbiztonságot tudja a társaság továbbra is biztosítani, növelni.

Ilyen fejlesztés keretében indult meg múlt évben az a több, mint  30 millió forintos beruházás is, melyet  a belvárosban található középfeszültségű földkábeles hálózat cseréje jelent, és amely projekt 2017-ben a második szakaszába lép:a tervezést és engedélyeztetést követően az év második felében a kivitelezés kezdődik meg.
 Fejlesztések indulnak még Zalaegerszegen az Észak Ipari Park villamosenergia-ellátása érdekében, mely beruházás összköltsége közel
 190 millió forint, valamint Zalaegerszegen a Vorhota, a Besenyőhegy, a Csácsbozsoki városrészeken és a Gógánvölgyi utcában, ahol a kisfeszültségű hálózatok felújítására kerül sor 18 millió forintot ráfordítással.

A társaság a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, változatlanul, 15 nappal az üzemszünettel járó beruházások előtt írásos tájékoztatást küld minden érintettnek. A kivitelezéssel járó esetleges átmeneti kellemetlenségek miatt kérik ügyfeleik és az érintett lakosság megértését.

Megújulás az E.ON-nál

Az E.ON életében fontos mérföldkő a jövőre irányított fókusz és az új üzleti területek irányába való elmozdulás. Az innovációs készség nem csak technológiai szinten érhető tetten, hanem az üzletvitelben és az ügyfelek kiszolgálásában is.
„Az E.ON-t hagyományosan energetikai cégként ismerik, mi azonban ennél sokkal komplexebben gondolkozunk magunkról, a feladatainkról. Az energia mindenkinek mást jelent, legyen szó akár lakossági, akár vállalati fogyasztókról: jelenthet kényelmet, termelőerőt, biztonságot, jó közérzetet, alkotói szabadságot. Mi ezekre az igényekre szeretnénk komplex energetikai megoldásokat kínálni ügyfeleinknek.” – hangsúlyozta Torda Balázs régióvezető.

A fenntarthatóság az E.ON nemzetközi és hazai csoport működésének egyaránt stratégiai alapja. A vállalat arra törekszik, hogy korszerű, fenntartható termékeivel, egy széles termékpalettával – a zöld energiától kezdve az elektromos autózáson, a digitalizáción át az okos otthonokig - egy kényelmesebb, kisebb környezeti terhelésű életmódot, valamint magasabb energiahatékonyságú, ügyfélélményt jelentő szolgáltatásokat kínáljon partnereinek. Az E.ON élenjáró kíván lenni az új, modern energiavilágban, úgy, hogy a lehető legjobb megoldásokon dolgozik a jövő kulcsfontosságú területein – egy élhetőbb holnap szolgálatában.

Beruházások Zala megyében

Zalaegerszeg mellett a megye számos pontján is zajlanak majd beruházások 2017-ben.

Lenti és Zalaszentgrót térségében kisfeszültségű légvezetékes hálózatcserékre kerül sor 65 millió forint értékben. Babosdöbréte Rám településen új középfeszültségű földkábeles hálózatot és új transzformátor állomást létesítés  a szolgáltató 25 millió forint értékben.  Zalaegerszeg, Besenyő hegyen, Lentiben, Gellénházán pedig a kisfeszültségű hálózat felújítását fogják elvégezni a szakemberek, ezeknek a beruházásoknak a költsége több mint 14 millió forint.

Az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. Nagykanizsán, Keszthelyen, Lentiben, Zalakaroson, illetve a megye több kisebb településén végez majd jelentősebb rekonstrukciót, hálózat felújítást közel 196 millió forint értékben.