Energiatakarékossági és energiatudatossági programjaiért kapott díjakat az E.ON

2018. december 3.

 

Az E.ON fenntartható jövőért indított kezdeményezései kaptak elismerést a CSR Hungary Díj 2018 átadóján pénteken, Budapesten. A vállalat megnyerte a „Junior” és a „Felelős együttműködés” kategóriákat, emellé a Magyar Üzleti Felelősség Díjat és a védjegyhasználati jogot is megszerezte programjaival.

 

Az "E.ON EnergiaKözösségek" címmel meghirdetett megtakarítási program és verseny 5-10 családból álló kis közösségek számára tűzte ki célul, hogy legalább 9 százalékos energiamegtakarítást érjenek el egyszerű módszerekkel. Útmutatást is kaptak ahhoz, hogy mit tehetnek különösebb befektetés nélkül saját otthonaikban úgy, hogy közben megszokott életszínvonaluk se változzon.


A fenntartható fejlődéssel foglalkozó GreenDependent Intézettel közösen szervezett programhoz a kezdetek óta 166 közösség, így közel 800 háztartás csatlakozott vállalkozva arra, hogy csupán a viselkedésük megváltoztatásával energiát takarítsanak meg. Így tesznek közösen barátaikkal, családjukkal, kollegáikkal egy fenntarthatóbb jövőért. A kezdeményezést a CSR Hungary Díj 2018 zsűrije a „Felelős együttműködés” kategóriában találta a legjobbnak.

 

Számunkra nagyon fontos az E.ON EnergiaKözösségek program: egyrészt, mivel a lakosságot mozgósítjuk a klímaváltozás enyhítése és a felelős erőforrás-használat érdekében, közösségi alapon, új normákat teremtve. Másrészt, mivel a program egy vállalat és egy nonprofit kutató szervezet együttműködésében valósul meg immár 5 éve. Hisszük, hogy az ilyen együttműködések nélkülözhetetlenek a mai társadalmi problémák megoldásában” -  mondta a díj kapcsán Vadovics Edina, a GreenDependent Intézet szakmai vezetője.

 

A „Junior” kategória győztese az E.ON EnergiaKaland virtuális tanulási programja lett, amely már 10 éve segít a pedagógusoknak és a diákoknak az energiatudatosságuk kialakításában, illetve az energiabiztonság és energiatakarékossággal kapcsolatos tudás bővítésében. A program célja, hogy ezekben a témákban minél nagyobb ismeretanyag álljon az iskolák részére. Ehhez az EnergiaKaland iskolai órái és az ingyenes oktatási anyagokat tartalmazó internetes portál járulnak hozzá. Az elmúlt 10 évben 205 oktatási intézményben több ezer tanuló vett részt EnergiaKaland órákon, amelyeket az E.ON képzett önkéntesei, munkatársai tartottak. Hét éve már az óvodásokra is gondolt a cég, számukra az EnergiaKuckó játékos tananyagai, meséi érhetők el ezen az oldalon.

 

„A modern energia világ új értékeket, új irányokat jelöl ki mindannyiunk számára, a fenntarthatóság, az „okos” megoldások használata, az energiaközösségek kialakulása, az új ügyfél- és technológiai megoldások, valamint a fiatal generációk bevonása a fenntartható jövő alakításába mind a jelen részei már. Büszkék vagyunk arra, hogy együtt milyen sok jó eredményt lehet elérni és bátorítjuk az intézményeket, közösségeket, családokat és gyerekeket arra, hogy a jövő évben is csatlakozzanak egy fenntartható jövő építéséhez” – mondta a díjátadó kapcsán Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. Igazgatóságának tagja.