Zalaegerszegen kezdődött meg a Triatlon Utánpótlás Ranglistasorozat

e.on triatlon ranglista sorozat
 
 
 

2020.07.15

Az E.ON által szponzorált Triatlon Utánpótlás Ranglistasorozat első versenyét most vasárnap a zalaegerszegi Gébárti-tónál rendezték meg. Az  Magyar Triatlon Szövetség idei, összesen öt utánpótlás ranglista versenyből álló versenysorozatának első fordulójában a gyermek, serdülő, ifjúsági, valamint a junior korcsoport képviselői mérettethették meg magukat.

A mostani zalaegerszegi rendezvényt nemcsak a koronavírus-világjárvány miatt megrövidült felkészülési idő, hanem a szinte viharos erejű szél is megnehezítette. Ennek ellenére a versenyen a három kisebb utánpótlás futamon 325 gyermek, és a jelen esetben nagyobbnak számító sprint távon közel ugyanennyi induló vett részt. A versenyzők az időjárási körülmények adta nehézségek ellenére mind az útvonallal, mind a futópályával elégedettek voltak.

A magyar triatlon sport két legnagyobb reménysége, az idén már az E.ON támogatásával készülő Bicsák Bence és Lehmann Csongor is részt vettek a versenyen. A világranglista 10. helyén álló Bence és az U23-as Triatlon Világbajnokságra készülő U23 VB ezüstérmes Csongor is a verseny Elit kategóriájában indultak, Bence első-, Csongor második helyen végzett. Kettejük versenye szinte külön megmérettetésnek minősült, amivel nemzetközi színvonalra emelték az eseményt.

Az E.ON a Magyar Triatlon Szövetség idei öt utánpótlás ranglista versenyének és az utánpótlás országos bajnokságnak is névadó főszponzoraként járul hozzá a sportág és a fiatal versenyzők sikereihez, fejlődéséhez. Az E.ON által támogatott idei versenyek következő állomása július 22-én Lengyeltótiban lesz, itt rendezik meg majd ugyanis az Elit MIX-váltó VB Válogatóját. A további versenyek idén a következők szerint alakulnak majd:

  • 2020.07.25.   Lengyeltóti, Utánpótlás Ranglista Verseny
  • 2020.08.02.   Baja, Utánpótlás Ranglista Verseny
  • 2020.08.22.   Fadd-Dombori, Utánpótlás Országos Bajnokság (OB)
  • 2020.09.06.   Tisza Triatlon, Utánpótlás Ranglista Verseny

A versenyekről további aktuális információkhoz a Magyar Triatlon Szövetség honlapján (triatlon.hu), illetve az esemény Facebook és Instagram oldalain is juthatnak.