Fenntartható zöld tippeket ad az ünnepekhez az E.ON

2018.12.11.


Visszatér az E.ON zöld emberkéje az ünnepet megelőző hetekben. A 360°-os kampányunk a fenntartható jövő fontosságára hívja fel a figyelmet, egyúttal arra ösztönöz mindenkit, hogy tegyünk közösen az élhető holnapért az ünnepi készülődés ideje alatt is.

 

Az év végéhez közeledve, az ünnepekre készülődve, a nagy sietségben hajlamosak vagyunk megfeledkezni az igazán fontos dolgokról. Az E.ON hisz abban, hogy nincs nagyobb ajándék az élhető, fenntartható jövőnél. Erre hívjuk fel figyelmet decemberben.

 

A képernyőkre visszatér a tavasszal megismert neonzöld figura, aki arra biztat minket, hogy az ünnepek alatt gondoljunk felelősen a jövőre. A televíziós reklámkampányt print hirdetések, illetve a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky út és Andrássy út sarkán kifeszített óriásháló egészítik ki. Utóbbiba modern, környezetbarát LED világítás épült be boldog ünnepeket és kellemes feltöltődést kívánva.

 

A fenntartható jövő vezeti az E.ON-t akkor is, amikor a társadalmi felelősségvállalás jegyében advent ideje alatt földlabdás fenyőfákat visz országszerte 15 különböző alapítvány, szociális intézmény és szervezet számára. Ezek a közösségek, kicsik-nagyok, fiatalok-idősebbek egyaránt adventi programokat is rendeznek az energiavállalat támogatásával. Ezzel párhuzamosan az E.ON a hagyományoknak megfelelően kiemelt partnerként járul hozzá az Ökumenikus Segélyszervezet országos adventi pénzadománygyűjtésének sikeréhez.

 

Az E.ON számos más kezdeményezése is a fenntarthatósághoz kapcsolódik. Ma már nem csupán áramot és gázt szolgáltat, az energia- és környezettudatos jövő megoldásain dolgozik: saját napelemes rendszert, komplex hűtési- és fűtési lehetőségeket és az elektromos közlekedéshez kapcsolódó szolgáltatásokat is kínál. Nyáron indult el például Budapesten a blinkee.city, az E.ON támogatásával működő környezetbarát és csendes elektromos robogómegosztó rendszer. December 6-án a Mikulás is blinkee.city robogóval érkezett, Budapesten, Debrecenben, Győrben és Pécsett is lehetett találkozni vele. Puskás Peti is nyeregbe pattant, hogy így vigyen ajándékot a gyerekeknek. 

 

Az E.ON a december 11-től induló www.greenfalva.hu honlapon tippeket is összegyűjt, hogy az ünnep kapcsán milyen apróságokkal tehetünk egy-egy lépést a fenntartható jövőért.

 

Csorba Anita, az Inspirációk blog szerzője több mint 200 ezer feliratkozóval működő YouTube csatornáján hív mindenkit az E.ON segítségével közös alkotásra, hiszen miért ne készülhetnének a karácsonyfadíszek is fenntartható módon? Mindezt kiegészíti egy játék az E.ON Facebook oldalán. A nyertesek részt vehetnek egy mini díszkészítő programon az E.ON támogatásával működő budapesti karácsonyi vásárban, ahol a Bazilika homlokzatára vetített látványos ünnepi fényfestést is megtekinthetik az odalátogatók.

 

„Ha földlabdás fenyőt vásárolunk, kevesebb fát kell kivágni. Ha sötétedés után összehúzzuk a függönyt, az segít a lakásban tartani az ünnep melegét. Ha LED-es fényfüzért használunk, energiatakarékosabbak vagyunk. Csak három példa arra, hogy mindenki tehet egy zöld lépést az ünnepek alatt. A családok, a gyerekek, a közösségek gondolkodásmódja szükséges ahhoz, hogy élhetőbb legyen a holnapunk, tudatosabban gondolkodjunk környezetünkről, az energiáról” – mondta Károlyi Zsuzsanna, az E.ON marketing és kommunikációs vezetője.

 


Boldog ünnepeket és kellemes feltöltődést kíván mindenkinek az E.ON!