Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

2024. január 30.

 

Elindult az előregisztráció magánszemélyek részére, vissza nem térítendő állami napelem-támogatásra: ezúttal a lakossági háztartási méretű, akkumulátorral összekapcsolt, napelemes rendszerek megvalósítását támogatják. 

 

Az összetett pályázati folyamat, a kivitelezés komplexitása és a felszerelt berendezések hosszú élettartama, a projekt futamideje egyaránt indokolttá teszi, hogy olyan regisztrált kivitelező partnert keressünk, amelynek a stabilitásában, a tervezési és megvalósítási képességeiben, hozzáértésében fenntartások nélkül megbízunk – az E.ON MyEnergy megfelelő választás lehet azok számára, akik már az előkészítés fázisától a gondos és szakértő kézben szeretnék tudni a beruházást.

 

 

Mire lehet pályázni?

Hogy mire lehet pályázni, azt a kiírás pontosan meghatározza: vissza nem térítendő támogatás, lakóingatlanra telepített, energiatárolóval (akkumulátor) kiegészített lakossági napelemes rendszer, a megadott technikai paramétereknek megfelelően – ennek pályázati kiírás szerint elszámolható költségeihez kérhető max. 66%-os (max. 5.000.000,-Ft) állami finanszírozás a 34%-nyi önrész mellé. Itt is hasznos a szakértő tanácsa, hiszen tisztázhatja, hogy a felhasználási szokások és igények ismeretében mire is van szükségünk az adott paramétereken belül. Szintén célszerű odafigyelni, hogy nehogy elakadjunk valamelyik, a pályázóra vagy az ingatlanra vonatkozó kizáró ok miatt, illetve, hogy időben beszerezzük a szükséges dokumentumokat, például a 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapot, illetve a köztartozásmentes státuszt igazoló adóhivatali papírt. A szakértő partner segítségünkre lehet a pályázati eljárás során lehetséges akadályok felismerésében és elkerülésében, a sikeres eredmény elérésében és megvalósításában.

 

A napelem-beruházás a hosszútávú és jelentős projektek egyike a háztartások életében, hiszen legalább egy generációnyi időre szól, ráadásul mindenképpen sokmilliós döntést igényel. Ezért különösen fontos, hogy megbízható, stabil, gyakorlott, és már az előkészítési időszakban is segíteni képes kivitelezőt válasszunk. Az E.ON Magyarországon eddig már több mint 20.000 lakossági és több ezer vállalati napelemes rendszert telepített sikeresen. A nemzetközi E.ON Csoporttal a háttérben stabil partnerként napelemek esetén 25 évre szóló teljesítménygaranciát nyújt, mindehhez a tervezést, pályázati ügyintézésként a költségvetési táblázat kitöltését, és a teljeskörű HMKE engedélyezést, valamint adott esetben a mérőhely szabványosítást is magában foglaló ügyintézést is biztosít, levéve a terhek jelentős részét a pályázók válláról.

 

További hasznos információkat a Napenergia Plusz Programról az alábbi az alábbi linken talál.