Tarts velünk: Közlekedj autómentesen ezen a héten!

2018.04.26.

 

Közeleg az E.ON Energy Globe Magyarország díjátadó gála , amely mára a fenntarthatóság egyik legrangosabb nemzetközi eseményévé vált. A nagyszabású rendezvényre készülve egyhónapos kihívást indítottunk „Egy zöld lépés” címmel, amelynek keretében bárki megmutathatja, hogy „kicsiben” is sokat lehet tenni a fenntartható, élhető holnapért.

 

Április 23-án elindult az első kihívásunk: közlekedj a héten autómentesen! Úgyis itt a jó idő, próbálj meg a héten minél többet biciklivel közlekedni, vagy legalább tömegközlekedési eszközt használni autó helyett!

 

Ne feledd: nagyon nem mindegy, ha egyszer-egyszer otthon hagyod az autódat, és környezetbarátabb módon próbálsz közlekedni. Minden nem saját autóddal megtett kilométerrel hozzájárulsz az üvegházhatású gázok kibocsátásának, a szálló por koncentrációjának, az egyéb légszennyezés, illetve a zajterhelés csökkentéséhez, településed élhetőbbé tételéhez. Ezen felül minden nem saját autóval megtett kilométerrel nagyjából 20 deka széndioxid kibocsátástól is meg tudjuk kímélni bolygónkat autónként.

 

Bringával járva az egészséged is óvod, hiszen napi kétszer fél óra tekeréssel közepes tempó mellett 522 kalóriát égetsz, miközben alaposan átmozgatod az izmaid, és edzésben tartod a tüdőt és a szíved is. Ráadásul akár egy nyaralás árát is megspórolhatod egy év alatt, ha nem autóval jársz dolgozni: napi 15 kilométer autózás kiváltásával éves szinten akár 200 ezer forintot is meg tudsz takarítani, sokaknak pont ennyi hiányzik egy pihentető egyhetes nyaraláshoz.

 

Az E.ON is támogatja a települések fenntarthatóbbá és élhetőbbé válását a maga eszközeivel: számos hálózati üzemünkben helyeztünk üzembe elektromos vagy földgázüzemű autókat, E.ON E-flotta szolgáltatásunkkal pedig megyei jogú városok és városok  segítségére vagyunk, hogy ne csak gazdaságosan tudjanak közlekedni, hanem ők is hozzájárulhassanak a települések levegőminőségének javulásához.

 

Csatlakozz Te is #egyzöldlépés kihívásunkhoz, készülj velünk az E.ON Energy Globe-ra, és nyerj elektromos robogót!