Akik 2020-ban támogatást nyertek az E.ON-tól: a Pro Schola Alapítvány Robotika szakköre

2020.07.02.

 robotika


Sorozatunkban azokat a szervezeteket mutatjuk be, akik 2020-ban már nyertek tőlünk támogatást, hogy láthassátok: milyen célkitűzésekkel és milyen programokkal van esélye egy szervezetnek arra, hogy az E.ON Adományozási Bizottsága pozitívan bírálja el a támogatási pályázatát. Ma a győri Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium Pro Schola Alapítványa Robotika szakkörének pályázatával ismerkedhettek meg.

 

2020-ban hat pályázati időszakra nyújthatják be támogatási pályázatukat a pályázó civil szervezetek. A legutóbbi, összevont második és harmadik pályázati ciklusban 5 szervezet nyert támogatást. Ezek közül az egyik szervezet a a győri Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium Pro Schola Alapítványa. Az alapítvány céljai között szerepel,  hogy taneszközöket, szakmai anyagokat vásárolnak a minőségi oktatás színvonalának biztosításához.

Az alapítvány a robotika szakkörének eszközbeszerzésére pályázott, ugyanis szeretnének vásárolni 3 darab Lego Mindstroms EV3 robotot.


A Lego elemeket, motorokat, érzékelőket és az intelligens P-Brick elemet együtt használva az appokkal és a programozási szoftverrel életre kelthetőek a Lego alkotások, a MINDSTORMS robotkészlet arra ösztönözi a bármilyen korú Lego feltalálókat, hogy irányítsák saját megépíthető teremtményeiket. A pályázat segítségével megvásárolni kívánt robotkészlettel a tanulók digitális kompetenciájukat fejleszthetik a tanulók életkori sajátosságaiknak figyelembevételével.


Ha te is pályázni szeretnél
 

A Pro Schola pályázatát az E.ON Adományozási Bizottsága 292.320 Ft-tal támogatta. Ha a ti szervezeteteknek is van olyan kezdeményezése, ami ehhez hasonló célokat tűzött ki, akkor pályázzatok ti is: a legközelebbi pályázati határidő 2020 szeptember 4.


A pályázati feltételek, a pályázati kérdőív, és az egyéb tudnivalók a támogatási pályázatottak kapcsolatban itt találhatók.