Akik 2020-ban támogatást nyertek az E.ON-tól: Patrónus Ház Közhasznú Nonprofit Kft. - Kreativitással és zenével az autista fiatalok fejlesztéséért

2020.10.01.

Patrónus Ház


Sorozatunk célja, hogy láthassátok: milyen célkitűzésekkel és milyen programokkal van esélye egy szervezetnek arra, hogy az E.ON Adományozási Bizottsága pozitívan bírálja el a támogatási pályázatát. Mai cikkünkben az idei évben eddig odaítélt támogatások közül a legmagasabb összeggel támogatott pályázatot mutatjuk be: a Patrónus Ház Közhasznú Nonprofit Kft. „Kreativitással és zenével az autista fiatalok fejlesztéséért” c. pályázatát.

 

2020-ban hat pályázati időszakra nyújthatják be támogatási pályázatukat a pályázó civil szervezetek. A legutóbbi, összevont második és harmadik pályázati ciklusban 5 szervezet nyert támogatást. Ezek közül a legmagasabb összegű támogatást a Patrónus Ház Közhasznú Nonprofit Kft. nyerte el.
 

A Patrónus Ház Közhasznú Nonprofit Kft. személyes érintettség révén jött létre 2016 decemberében azzal a céllal, hogy támogatott lakhatás formában létrehozzon egy otthont autizmus és egyéb értelmi fogyatékkal élő fiatal felnőttek számára, valamint külön épületként kialakítson egy olyan fejlesztő központot, mely segíti a korai fejlesztést óvodáskortól a felnőttkoron át, amellett, hogy a bentlakásos otthonban lakó ellátottjai számára is biztosítja a szükséges szolgáltatási elemeket és a fejlesztő foglalkoztatást.
 

További céljuk, hogy kiemelt figyelmet fordítsanak az autizmus vagy egyéb értelmi fogyatékossággal élő lakói és a környéken lakók társadalmi integrációjára, képzésére, és támogassa, segítse az érintett szülőket képzésekkel, gyakorlati útmutatásokkal.
 

A projekt keretében 1 éves időtartamra kreatív foglalkozásokat szeretnének biztosítani a bentlakók számára, mely programok pozitívan befolyásolják az ott lakók viselkedését, kiegyensúlyozottabbá teszi őket, jó hatással lesz a kognitív képességeikre.
 

Ha te is pályázni szeretnél

A Patrónus Ház Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatát az E.ON Adományozási Bizottsága 485.200 Ft-tal támogatta. Ha a ti szervezeteteknek is van olyan kezdeményezése, ami ehhez hasonló célokat tűzött ki, akkor pályázzatok ti is: az idei utolsó pályázati határidő 2020. október 9!
 

A pályázati feltételek, a pályázati kérdőív, és az egyéb tudnivalók a támogatási pályázatottak kapcsolatban itt találhatók.
 

Patrónus Ház támogatása