Szia, Boti vagyok! Neked miben segíthetek?

2018.07.12.


„Szia, Boti vagyok, az E.ON chatbot! Segítek Neked a lehető leggyorsabban választ találni a kérdésedre. Kérlek, légy velem türelmes, mert még fiatal vagyok, de ígérem, gyorsan tanulok. Nos, miben segíthetek Neked?”
 

Ezt az üzenetet olvashatod a hét eleje óta, ha a Facebookon üzenetet küldesz az E.ON-nak. Ugyanis egy nagyon szorgalmas, ebédidőt, kávészünetet nem ismerő, éjszakai alvást nem igénylő új E.ON munkatárs kezdte meg a munkáját. Chat Botond a becsületes neve, de nálunk mindenki csak Botinak hívja, mert vicces, megnyerő, kedves stílusával, de legfőképpen segítőkészségével E.ON-os kollégáinak a szívébe máris belopta magát.
 

Boti legfőbb feladata az, hogy az E.ON Facebook oldalán az ügyfelek üzeneteit megválaszolja, méghozzá azonnali hasznos információkkal. Boti persze nagyon fiatal még, és sokat kell még fejlődnie, és most pontosan ezt is teszi: a bejövő üzenetekből tanul, mesterséges intelligenciájával megpróbálja felismerni, hogy miben segíthet neked.
 

Van sok minden természetesen, amit Boti még nem ért meg, de ha igyekszel egyszerűen fogalmazni, az számára is nagy segítség. A francia-belga vb elődöntő focimeccs eredményét valószínűleg nem fogja tudni megmondani, de ha áramszünettel, tervezett üzemszünettel, ügyfélszolgálati irodák nyitva tartásával, az E.ON telefonos vagy emailes elérhetőségeivel, vagy áramlopással kapcsolatban kérdezed, egész biztos, hogy hasznos információkat fog tudni adni neked. Ha nem tudod pontosan, mit szeretnél tőle, egy menüt is felajánl, amiben biztosan fogsz tudni azonnali segítséget vagy információt kérni tőle. Ha csak egyszerűen unatkozol, Boti akkor is szívesen beszélget veled, ha kéred, még viccet is mond neked.
 

Boti tehát mostantól éjjel-nappal dolgozik. Legyél vele türelmes, ő is az lesz veled. 😊 Ha pedig mégsem vele, hanem egy hús-vér E.ON munkatárssal szeretnél beszélni, arra is van mód, Boti menüjében ugyanis kérheted, hogy kapcsolja egy emberből lévő kollégáját. Ebben az esetben viszont lehet, hogy a válaszra kicsit várnod kell, főleg, ha hajnali 3-kor írsz nekünk.
 

Boti érted van, használd a tudását! Nos, neked miben segíthet?