Egy kis nyári önkénteskedés: E.ON-os segítséggel szépült meg a szászvári játszótér

2020.08.24.

Patrónus Ház
Munkatársaink számos önkéntes programban vesznek részt – fizikai munkájukat vagy szakértelmüket ajánlva fel. Július végén az E.ON pécsi és környékbeli munkatársai a baranyai Szászvár játszóterét újították meg.

 

2017 óta közel 1500 munkatársunk végzett eddig önkéntes tevékenységet, akik több ezer munkaórával tették jobbá a közvetlen vagy tág környezetükben lévő közösségek életét. Kollégáink számos óvoda, iskola, egészségügyi intézmény, vagy alapítvány munkáját segítik önzetlenül. Ebben a tevékenységükben vállalatunk is támogatja az önkénteseinket  az E.ON Tetterő nevű belső pályázati programunkkal, amelynek célja, hogy a támogatásra ítélt önkéntes programok megvalósulásához megteremtse a hátteret. 

 

Ennek a programnak keretében szépült meg idén július 24-én a Baranya megyei Szászváron az újtelepi játszótér is több E.ON-on belüli szakterület munkatársainak önkéntes munkájával. Az önkéntes csapathoz Szászvár település polgármester asszonya és néhány helyi lakos is csatlakozott, akik szintén aktívan kivették a részüket a játszótér megújításából. Önkénteseink a játszótéren korszerűsítették a mászókát, a hintát, a homokozót és a libikókákat. A munkavégzés során a kollégáink természetesen maximálisan betartották a járványügyi előírásokat és az egymás közötti biztonságos védőtávolságokat.  

 

“A homokozó régi fa keretét már megette az idő vasfoga és a homok cseréje is esedékes volt. Önkénteseink az új fakereteket lefestették és profin összeillesztve a helyére tették. Végül a friss homok is belekerült, így már örömmel homokozhatnak a kis lurkók benne” – fogalmazott Batki Eleonóra, az E.ON egyik önkéntese, aki a program megszervezését is magára vállalta.

 

A libikókákat is megviselte az idő, az egyiket teljesen kicserélték önkénteseink, a másikat még a festés és csiszolás megmentette. A mászóka, és a csúszdánál a kis tető fedése is teljesen megújult. A mászóka és hinta alatt a kollégáink kigazolták a területet, a A biztonság további növelése érdekében pedig több zsák mulcsot is leterítettek a mászókák és hinták alá.


“A játszótér felújítása során egy szinte profi csapat szerveződött és nagyon jól sikerült a kivitelezés. Az E.ON önkénteseket legközelebb is várjuk, nemcsak dolgozni, hanem akár kikapcsolódni is településünkre. Falunk lakói nevében köszönöm szépen az E.ON-nak a támogatást” – fogalmazott Vidák Krisztina, Szászvár polgármestere.