Akik E.ON támogatást nyertek: RÉS Szociális és Kulturális Alapítvány

2021.09.16.

Patrónus HázSorozatunk célja, hogy láthassátok: milyen célkitűzésekkel és milyen programokkal van esélye egy szervezetnek arra, hogy az E.ON Adományozási Bizottsága pozitívan bírálja el a támogatási pályázatát. Ebben a cikkben bemutatjuk a tavalyi év során támogatást nyert RÉS Szociális és Kulturális Alapítványt.

 

2021-ben is hat pályázati időszakra nyújthatják be támogatási pályázatukat a pályázó civil szervezetek az E.ON-hoz, ezek közül a legközelebbi pályázati határidő október 8, péntek. A határidőig beérkező támogatási igények közül az E.ON támogatási stratégiája által támogatható célokat megfogalmazó pályázatokról az E.ON Adományozási Bizottsága dönt.

 

A tavalyi évben a RÉS Szociális és Kulturális Alapítvány 1.150.000 Ft értékben nyert támogatást. A szervezet lakhatást biztosít az átmenetileg, vagy tartósan fedél nélkül maradó családok számára, de ezzel még nem ér véget a tevékenységük: az itt élő gyermekek számára fejlesztőpedagógusokkal karöltve 10 hónapos programot vállalnak, amely során a szakemberek felmérik a gyermekek igényeit, majd személyre szabott fejlesztési tervet hoznak létre. Közben a szociális munkások a szülőket is bevonják a folyamatba, ami a gyermekek hosszútávú fejlődését segíti elő.

 

Ha te is pályázni szeretnél

 

Ha a ti szervezeteteknek is van olyan kezdeményezése, ami ehhez hasonló célokat tűzött ki, akkor pályázzatok ti is: a legközelebbi pályázati határidő 2021. október 8.

 

A pályázati feltételek, a pályázati kérdőív, és az egyéb tudnivalók a támogatási pályázatottak kapcsolatban itt találhatók.