"Rejtély Simrisben" – Indul az E.ON interaktív nyomozós játéka

2021.06.10

 
 
 

 

Az E.ON egy chatbot alapú játékot indít, amelyben a játékosok interaktívan tudják alakítani a nyomozás szálait. A játék a kizárólag megújuló energiaforrásokat használó svéd faluban, Simrisben játszódik valós szereplőkkel. A „Rejtély Simrisben” interaktív játék helyszíne kapcsolódik az E.ON Hungária Csoport „Mi együtt nem ismerünk lehetetlent”  márkaaktivitásaihoz is: a zöldebb jövő, a fenntartható új energiavilág a közösségekben rejlő erőre épül.

 

Elindult a „Rejtély Simrisben”, az E.ON interaktív nyomozós játéka: több európai ország után immár Magyarországon is nyomozásba kezdhetnek az internetezők, hogy felderítsék az energiával teljesen önálló svéd falu, Simris titokzatos rejtélyét. Aki csatlakozik a játékhoz, megpróbálhatja megfejteni, hogy hová is tűnhetett a lottónyertes, megismerkedhet a svéd település lakóival és az E.ON kizárólag megújuló energiákra épülő helyi energiaellátó rendszerével is.

 

Ami a játékot különlegessé teszi, hogy a chatbot alapú játékban mindenki maga alakítja a nyomozás szálait, és azt is, hogy miként érjen véget az interaktív krimi. A játékosok maguk dönthetik el, hogy melyik nyomon indulnak el, hogy Knallen vagy Karin történetét kezdik-e el felgöngyölíteni, vagy inkább a falu temetőjét keresik fel a különös írásjelek jelentését kutatva.

 

Simris lakói is szerepet vállaltak a chatbot alapú játékban megjelenő rövid videós tartalmakban vagy képeken. Karin például szerepel az E.ON Changemaker Youtube-videóiban is, amelyek bemutatják, hogy milyen az élet az energiaönellátó svéd településen. 

 

 

 

 

Az E.ON interaktív nyomozós játékának helyszíne nem véletlenül Simris: a dél-svédországi Scania régióban fekvő Simris példája azt mutatja, hogy egy település energiaellátását 100 százalékban át lehet állítani megújuló energiákra: a falu mintegy 200 háztartásának energiáját 660 kilowatt beépített teljesítményű szélturbinák és 440 kW fotovoltaikus modulok termelik. Az áramellátás zavartalanságát két nagy teljesítményű energiatároló is támogatja.

 

Az E.ON interaktív nyomozós játéka tehát egyszerre kínál izgalmakat, szórakoztat és ad információkat a jövő energiavilágának lehetséges közösségi megoldásairól, és nem utolsó sorban nyerési lehetőségeket is mindazoknak, akik végig játsszák a játékot.

 

A játék ezen az oldalon érhető el július 11-ig.