A Miskolci Egyetem és az E.ON összefogása

2018.11.12.


A villamosmérnök képzésben résztvevő fiatalok támogatásáról írt alá megállapodást az E.ON és a Miskolci Egyetem. Vállalatunk és az egyetem közötti duális együttműködés célja, hogy hosszú távon biztosítsa a cég villamosmérnök-utánpótlását, egyben bővíti azokat a szakmai gyakorlati lehetőségeket, amelyeket az egyetem hallgatói választhatnak.

 

A motivációt, az elhivatottságot és a szakmai ismereteket figyelembe véve, személyes elbeszélgetés alapján választjuk ki majd azokat a tehetséges fiatalokat, akikkel a sikeres felvételi és az egyetemre történő beiratkozást követően hallgatói munkaszerződést kötünk, és akiket a tanterv szerinti szakterületeken foglalkoztatunk majd. A hallgatók gyakorlati tevékenységének felügyeletére felsőfokú szakmai tapasztalattal rendelkező mentort is biztosítunk. Vállalatunk célja a műszaki pályára készülő fiatalok magas színvonalú elméleti és gyakorlati képzése.

 

Az E.ON és a Miskolci Egyetem megállapodása hosszú távra szól, elsőként azoknak a hallgatóknak biztosít lehetőséget, akik tanulmányaikat 2019 szeptemberében kezdik meg az alapképzésben. Számukra a teljes hét féléves képzés során, tehát 2019. szeptember 1-jétől 2023. január 30-ig elérhető a program. Az E.ON és az egyetem a duális gyakorlati képzés ütemezését és tanrendjét közösen alakította ki úgy, hogy a képzési programmal támogassuk a jövő villamosmérnök-generációjának magas szintű szakmai fejlődését.

Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora örömét fejezte ki, hogy a Gépészmérnöki és Informatikai Karon villamosmérnöki alapképzésben tanuló és a duális képzésre kiválasztott hallgatóknak ilyen aktív kapcsolata lesz az energiaipar meghatározó vállalatával.
 

Az E.ON nemcsak az egyetemi évek alatt fektet nagy hangsúlyt a hallgatók edukációjára. A fiatal villamosmérnökök a diploma megszerzését követően bekerülhetnek az E.ON gyakornoki programjába is. A kétéves speciális képzés keretében a junior villamosmérnökök teljes értékű munkavállalóként szerződnek a vállalatunkkal, miközben egy jól felépített képzési program mentén, az alapoktól kezdve a teljes szaktudásig, egyéni fejlesztési program során válhatnak megbecsült munkavállalónkká.
 

Nagy Géza, az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója a megállapodás kapcsán elmondta, reméli, hogy a most megvalósuló partnerség is segít abban, hogy számos fiatal, friss diplomás tehetséggel bővüljön az E.ON csapata. Vállalatunk a jövő energetikai kihívásainak úgy tud legjobban megfelelni, ha a legjobbakkal dolgozik együtt, így tudjuk biztosítani hálózatai zavartalan működését és ügyfelei elégedettségét is. Ezért nem csak részt veszünk a gyakorlatorientált oktatásban, de hosszú távú karrierlehetőségeket is kínálunk a végzett hallgatóknak.