Az E.ON a világ 10 legmértékadóbb áramszolgáltató társasága között

e.on triatlon ranglista sorozat
 
 
 

2020.07.17.

 

Nemzetközileg is elismerték az E.ON elkötelezettségét a fenntartható energia jövője iránt: a World Benchmarking Alliance (WBA) által nemrégiben közzétett Electric Utilities Benchmark értékelése szerint a nemzetközi E.ON csoport a világ 50 legmértékadóbb áramszolgáltató társaságának listáján az első tíz között szerepel.

 

A WBA egy több mint 130 tagszervezetből álló független és átlátható módon működő nemzetközi testület, amelynek legfőbb célja, hogy a privát szektor vállalatainak a fenntartható jövőre gyakorolt befolyását tovább növelje.

 

Mértékadóság a dekarbonizáció és az energetika világának átalakításában vállalt szerep alapján

 

Mivel a magánvállalatok óriási szerepet játszanak az éghajlatváltozás legsúlyosabb várható következményeinek megelőzésében, ez a lista a világ legjelentősebb áramszolgáltató energiaipari vállalatok dekarbonizációs lépéseinek és az energetika világának átalakításával kapcsolatos erőfeszítéseinek sikerességét méri. Célja, hogy olyan elszámoltathatósági mechanizmust biztosítson, amely a Párizsi Klímavédelmi Megállapodással és a kapcsolódó fenntarthatósági célokkal összehasonlítva tudja mérni az egyes vállalatok tevékenységeinek hatását.

 

A WBA Electric Utilities Benchmark a világ 50 legjelentősebb villamosenergia-szolgáltató társasága között állított fel rangsort. Az átfogó értékelés tartalmazza a vállalatok teljesítményének értékelését, egy narratív értékelést, valamint egy trendértékelést is. Az ezek összesítése alapján felállított ranglista azt mutatja, hogy az értékelt vállalatok tevékenysége milyen mértékben igazodik az alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés céljaihoz.

 

Az E.ON új üzleti modelljének pozitív szerepe az értékelésben

 

A WBA értékelése is megerősíti, hogy az E.ON „erőteljes klímavédelmi elkötelezettséget mutat” és az „jelentős lépéseket tett az üzleti modelljének megvalósításának irányában, melynek célja, hogy a centralizált villamosenergia-termeléstől való elmozdulás során biztosítsa az ügyfélmegoldások felé történő átmenetet”, és elismeri az E.ON „egyes régiókban kitűzött ambiciózus céljait”.

 

Az E.ON „B” értékelést kapott annak a narratív értékelésnek a során, amelyben az egyes vállalatoknak a párizsi egyezmény céljaihoz való igazodását mérték. „A” értékelést mindössze egy társaság kapott, a „B” értékeléssel az E.ON a legjobbra értékelt cégek között van.