Tudjuk mit csinálsz idén ősszel

2018.10.27.


A kirándulós, meleg őszi napoktól lassan végleg búcsút vehetünk, és elkezdhetünk töprengeni azon, vajon mivel is töltsük majd a rideg, ködös novemberi hétvégéket. Íme néhány tipp és öltet, ami távol tartja majd az unalmat, és remek szórakozást, hasznos kikapcsolódást ajánl!

 

Upgradeld a szakácsművészeted!

 

A főzés kikapcsol, megnyugtat, és kitűnő szórakozás, főleg társaságban! A következő hétvégére szervezz egy baráti összejövetelt, vagy gyűjtsd magad köré a családot, és próbáljatok ki olyan  trendi konyhai technikákat, amiket korábban még sosem. Nagy divat például mostanában a szuvidolás – ehhez ezt a receptet ajánljuk szombatra –,  vasárnap pedig mondjuk készíts halat posírozva! Egyik sem nagy ördöngösség, és valószínűleg sikerélményed lesz velük, arról nem is beszélve, hogy olyan ízek kerülnek majd ki a kezed alól, amik még téged is meglepnek! Fejleszd hát magad egy kicsit, és tartsd a lépést a legújabb gasztro divattal!

 

Próbálj ki három Youtube life hacket!

 

Biztosan te is láttál már life hack videókat a neten. Rengeteg ötletes, praktikus dolgot mutatnak be ezek, és szívesen nézi őket az embert, de arra gondoltál már, hogy ki is próbáld valamelyiket? Vajon tényleg működnek? November első hétvégéjén, ha unatkoznál, pusztán a magad szórakoztatására csinálj meg néhányat közülük! A gyerekekkel vagy a pároddal együtt még jobb mulatság lesz, és az sem kizárt, hogy valamelyik life hack tényleg helyet kap majd nálatok a napi rutinban! Itt van például a közelgő Mindenszentekre és novemberre néhány jópofa töklámpás ötlet, aminek azonnal hasznát is veheted, de karácsonyra is ötletet meríthetsz ezekből a videókból!

 

Utazz el napfényes helyre!

 

Egyáltalán nem bírod a ködös, hideg novembert, és legszívesebben elmenekülnél valami melegebb éghajlatra? Tedd meg! Nem kell feltétlenül vagyonokat áldoznod rá, hogy eljuss egy olyan helyre, ahol még késő ősszel is ragyog a nap, és papucsban sétálgathatsz egy napernyős, színes-ízes koktéllal a kezedben! Szánj rá egy hétvégét, tervezz és álmodozz kicsit, és még ezen az őszön ajándékozd meg magad egy három-négy napos váratlan vakációval! Számtalan remek úticélt találsz itt egészen jó áron, ezek az oldalak pedig abban segítenek, hogyan szervezd meg a legolcsóbban az utazásod. Egyébként mostanában nagyon trendi helynek számít Portugália – Lisszabon például kifejezetten költséghatékony úticél Európán belül –, és elérhető közelségben van Nápoly is, ahol az előrejelzések szerint még november harmadik hétvégéjén is 20 fok körül lesz napközben.

 

 

 

Gondoskodj a szeretteid és az otthonod biztonságáról!

 

Május óta nem volt egy szabad hétvégéd, hogy alaposabban átnézd az anyagi helyzeted és tervezgesd a jövőt? Egy novemberi hétvége kiváló alkalom, hogy rákeress a neten, milyen módszerekkel tehetnéd hatékonyabbá a pénzügyeidet. Emellett annak is járj utána, milyen új befektetési, megtakarítási és biztosítási lehetőségek jelentek meg mostanában a piacon, mert ezekkel nem csak az anyagi helyzeted erősítheted meg, hanem a szeretteid és az otthonod biztonságát is jobban garantálhatod. Tudtad például azt, hogy E.ON olyan szolgáltatásokat is kínál, amelyek baleset, betegség vagy háztartási vészhelyzet esetén azonnali segítséget nyújtanak? Ha pedig egy pénzügyi befektetésnek sem rossz napelemes rendszeren gondolkodsz, nézd meg az E.ON SolarHome szolgáltatás honlapján található különböző, a Te igényeidre testre szabható lehetőségeket.

 

 

 

Tanulj valami újat!

 

Töltsd a november utolsó hétvégéjét önképzéssel! Már két nap alatt is egy sor olyan örömteli, praktikus dolgot tanulhatsz meg, aminek bármikor hasznát veheted: például a pároddal begyakorolhattok egy táncot (mondjuk ezt a rumbát), sőt akár az egész család, vagy a szűkebb baráti köröd is részt vehet ebben! Poénra is vehetitek a dolgot, és kipróbálhatjátok 2018 meglehetősen szeleburdi tánctrendjeit is (például ezt, vagy ezt). Ha ez nem kedvedre való, akkor mit szólnál ahhoz, ha péntekről hétfőre minősített nyíltvizi búvárrá válhatnál? Az open water képzés már ennyi idő alatt megtanít az alapokra, és a legközelebbi tengeri nyaraláson már merülhetsz is! Mások ámulatba ejtő pontosságú rajzolást tanulnak meg egy intenzív módszerrel egy hétvégén, és vannak, akik a lovaglás alapjait sajátítják el kétnapos tréningen. Ugye milyen izgalmasan hangzik mindegyik?