Rakonczay Gábor és Vámos Nóra grönlandi expedícióra indul az E.ON támogatásával

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rakonczay Gábor extrémsportoló három évvel ezelőtt első magyarként gyalogosan, minimális külső segítséggel jutott el az Antarktisz partjáról a Déli-sarkponthoz az E.ON támogatásával. Akkor is és most is az volt az egyik fő célja, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozásra, a Föld legnagyobb krízisére, a környezetszennyezésre, természeti kincseink védelmére, ezért is állt és áll szponzorként az E.ON Rakonczay Gábor mögé mindkét expedíció során.

 

A Grönland Expedíció céljai illeszkednek az E.ON tavaly elindult, közös cselekvésre hívó kampányához, amelynek a fő üzenete, hogy együtt, közösen sokat tehetünk a klímaváltozás elleni küzdelemben, amelyben Reinhold Messner, a legendás olasz hegymászó és környezetvédő is részt vett.

 

„A fenntarthatóság kiemelten fontos az E.ON számára, hogy a jövő generációi számára is élhető legyen a jövő. Ennek része a természeti értékeink védelme, hogy ne csak a száz évvel ezelőtti feljegyzések, beszámolók legyenek irányadóak, hogy milyen volt a világ, hanem hogy még 100 év múlva is ott állhassanak a felfedezők és beszámolhassanak a különleges természeti és élővilág sajátosságairól, szépségeiről. Ezért is támogatjuk Vámos Nóra és Rakonczay Gábor Grönland Expedícióját” – mondta el Károlyi Zsuzsanna, az E.ON Hungária Csoport márka és marketing vezetője.

 

Az E.ON fenntartható szolgáltatásaival, megoldásaival és energiahálózatának folyamatos, innovatív fejlesztésével azon dolgozik, hogy zöldebbé tegye az otthonok, vállalatok és városok, települések mindennapjait. Vállalatcsoportunk fő célja, hogy 2030-ig felére csökkentse károsanyag-kibocsátását, 2050-re pedig karbonsemlegessé tegye működését.

 

Az E.ON támogatásával induló extrémsportoló páros tájékoztatójáról készült élő videónkat az Expedíció előkészítésének kulisszatitkairól és az utazás részleteiről az E.ON Hungária Facebook oldalán nézheted meg.

 

Vámos Nórának és Rakonczay Gábornak ezúton is sok sikert kívánunk a Grönland Expedícióhoz!

 

Indul a Grönland Expedíció