Szavazz és segíts az elmúlt év egyik legjelentősebb magyarországi művészeti eseményének megnyerni a Highlighs of Hungary fődíját!

 
 
 

2020. január 17.


A Highlights of Hungary független kezdeményezésként építi Magyarország értékteremtő közösségét. Most február 10-ig Te is leadhatod a szavazatodat az elmúlt év legkiemelkedőbb történetére.  Görgess lejjebb, és szavazz Te is az E.ON segítségével Magyarországon először bemutatott gigantikus fenntarthatóságra reflektáló installációra, a kortárs képzőművészet egyik legjelentősebb alkotója, Michelangelo Pistoletto „Az alma, amely ismét egész” c. alkotására! Minden szavazat számít!

 

„Az alma, amely ismét egész” – ez a neve Michelangelo Pistoletto alkotásának, ami fizikai valójában is egy alma, méghozzá gigantikus méretű, több mint 3 és fél méter magas. A műtárgyat részekre – gerezdekre – bontva, kamionnal hozták Magyarországra, és a Szépművészeti Múzeumban több órás munkával állították össze, hogy az E.ON Energy Globe Award szeptember 23-i díjátadó gáláján főszerepet kapjon. A műalkotást a nagyközönség is láthatta szeptember végétől a Millenáris Parkban.
 

Az óriási almát az Art Market Budapest az E.ON közreműködésével olyan világvárosok után hozta el a magyar fővárosba, mint például Róma, Melbourne vagy Milánó. Az alma – amelyből kiharaptak egy darabot – a Földön egykor uralkodó paradicsomi állapotokra utal. A művészberkekben élő legendának tartott Michelangelo Pistoletto koncepciója szerint a kiharapott darab utalás arra, hogy az emberiség eltávolodott a természettől. Azonban a technika segítségével az almát újra egésszé lehet alakítani, ezt jelképezi a harapásnyom helyén egy óriási folt, amit látványos öltésekkel illesztettek a helyére.
 

Az alkotás a Szépművészeti Múzeumban a fenntarthatóság és az energiahatékonyság rangos nemzetközi eseményén, az Energy Globe díj magyarországi versenyének eredményhirdetésén volt látható Magyarországon először.

 

Az alábbi videóban Papp Gergő-Pimaszúr tolmácsolásában most Te is visszanézheted, ahogyan Ledényi Attila, az Art Market Budapest alapító-igazgatója bemutatja ezt a nagy jelentőségű kortárs műalkotást.
 

 

 

Ha szerinted is Michelangelo Pistoletto „Az alma, amely ismét egész” című alkotása volt az elmúlt év egyik legkiemelkedőbb magyarországi története, akkor add le a szavazatodat a Highlights of Hungary közönségszavazásán most Te is!

 

Szavazni itt tudsz a „Vote” feliratra kattintással!

 

Nagyon köszönjük!