Megkezdődött a VIII. Villamosenergia-ipari Futó Találkozó Győrben

2018.09.29.


 2018. szeptember 29-30-án az idei évben is megrendezésre kerül Győrben a VIII. Villamosenergia-ipari Futó Találkozó, az E.ON Észak-Dunántúli Áramhálózati Zrt. megbízásából a Győri Elektromos Vasas Sportkör szervezésében. A rendezvényt Kiss Attila, az E.ON Hungária elnök-vezérigazgatója, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg, azóta időközben elkezdődtek a verseny is.
 

A 20, 40, 65 évvel ezelőtt aktív erőművi, áramszolgáltatói dolgozók időtálló, remek kezdeményezést, kezdeményezéseket tettek: országos találkozóra hívták az ugyanazon sportágat szerető, művelő kollégáikat, családtagjaikat, hogy a más-más vállalatnál egymástól távol, de – képletesen és valóságosan is – sok szálon összefonódó tevékenységet végző villamosenergia-ipari munkavállalók emberi, baráti kapcsolatai kiépüljenek, erősödjenek, miközben nemes versengés közben hódolnak kedvenc időtöltésüknek, ápolják egészségüket, és jó példát mutatnak a következő generációnak.
 

A kezdeményezésből mára már 13 sportágat felölelő, több, mint 65 éves múltra visszatekintő, évente csaknem 3000 embert megmozgató hagyomány lett. Mind ehhez, persze nem volt elég a munkavállalók, szakszervezetek szándéka, lelkesedése: kellett a mindenkori munkáltatók, vezetők egyetértése, támogatása, áldozatvállalása is.
 

Ez utóbbinak köszönheti létét a Vitsport Alapítvány, amelyet a Villamosenergia-ipari Társaságok Munkaadói Szövetsége hozott létre elsősorban azzal a céllal, hogy támasza, szervezeti háttere legyen e szép hagyománynak: a villamosenergia-ipari sporttalálkozóknak. Tevékenységükben ezért megkérdőjelezhetetlen prioritást élvez az iparági sporttalálkozók évenkénti megrendezésének biztosítása, a hagyomány éltetése, gyarapítása.


Ennek keretében kerül most megrendezésre a Győri Elektromos Vasas Sportkör által a VIII. Villamosenergia-ipari Futó Találkozó, amelyet az E.ON is, kiemelten pedig Kiss Attila elnök-vezérigazgató fővédnökként támogat, a versenyt is ő nyitotta meg (lásd az alábbi képünket), számos munkatársunk pedig részvételével viszi tovább a hagyományt.