Döntsd el, ki képviselje hazánkat a berlini „Festival of Lights” fényfesztiválon!

2018.08.23.

Festival of Lights,  Berlin


Minden év októberében Berlin két hétre a fény varázslatos világává alakul át: idén is ekkor rendezik meg itt a világ leglátványosabb és legnépszerűbb fényfesztiválját. Most a te szavazatodon is múlik, ki képviselheti hazánkat a fény világának nemzetközi ünnepén!

 

Idén 13. alkalommal rendezik meg a „Festival of Lights” fényfesztivált Berlinben. Idén több mint 2 millió látogatót várnak a rendezvényre, ezzel a világ legjelentősebb fényfesztiváljai között tartják számon a lyoni, Sydney-i, moszkvai és az eindhoveni fényfesztivál mellett, a megvilágított épületek száma és a várt nézőszám alapján egyértelműen az E.ON támogatásával megvalósuló berlini Festival of Lights számít a világ talán leglátványosabb és legnépszerűbb fényfesztiváljának.

 

Október 5-14 között idén is két hétre alakul át Berlin a fény varázslatos fővárosává, ahol Berlin világhírű épületeire (többek között a Brandenburgi Kapura, a Reichstagra vagy híres TV-toronyra) vetített művészi fényfestések látványos történeteket mesélnek el, kultúrákat mutatnak be, üzeneteket közvetítenek – a művészek alkotásain keresztül.

 

Új elem az idei berlini fesztiválon, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválhoz hasonlóan a Festival of Lights is szavazással választja ki az egyes országokat képviselő művészeket. Hét országból összesen 18 jelöltre, Magyarországról három jelöltre lehet szavazni, őket egy előzetes zsűrizés során a fesztivál művészeti igazgatója választotta ki.

 

A három magyar jelölt: EPER, Kiégő Izzók (Glowing Bulbs) és Körmöczi Károly.

 

Szavazni mostantól két héten keresztül lehet, egészen szeptember 7-ig. Egy számítógépről/telefonról csak egy szavazat adható le.

 

A Magyarországot képviselő győztes fényalkotása a berlini TV-toronyra vetítve lesz látható Európa legnagyobb fényfesztiválján október 5-14 között!  Ebben az időszakban kerül majd sor a szavazás második fordulójára, amikor is az első fordulóban nyertes, az egyes országokat képviselő művészek közül lehet majd szavazni Festival of Lights fődíjának, az E.ON Nagydíjának a nyertesére.

 

Döntsd el, ki képviselje hazánkat a berlini „Festival of Lights” fényfesztiválon!

 

Kattints az alábbi linkre, görgess az oldal legaljára, ahol a „Hungary” országnév alatt találhatod meg a három jelölt pályaművét, amit már kifejezetten a tévétoronyra történő kivetítésre alkottak meg.

 

Kattints ide és szavazz!