Elindult az Európai Fenntarthatósági Hét 2020

2020.09.21.

Szeptember 18-án kezdődött az Európai Fenntarthatósági hét 2020, amely egész Európára kiterjedő kezdeményezésként jött létre az ENSZ fenntartható fejlődési célkitűzéseinek támogatása érdekében. A kezdeményezéshez az E.ON is csatlakozott, szeptember 21. és október 2. között a teljes vállalatcsoporton belül és hazánkban is megrendezzük az első „Európai Fenntarthatósági Hét” programsorozatot.

Az ENSZ fenntartható fejlődési célkitűzéseiről

Az ENSZ 193 tagállama 2015 szeptemberében New York-ban egy történelmi ENSZ-csúcstalálkozón fogadta el az új integrált fenntartható fejlődési és fejlesztési keretrendszert, az Agenda 2030-at, amely a szegénység megszüntetéséhez, az egyenlőtlenségek leküzdéséhez, Földünk környezeti rendszerének megóvásához vázol fel elképzeléseket. Az új keretrendszer egyik fő jellegzetessége, hogy – szemben a korábbi fejlesztési együttműködési tervekkel – átveszi a fenntartható fejlődési programok átfogóbb szemléletét, minden ország és régió számára célokat és feladatokat ír elő.

Az Agenda a 193 ország által egyhangúlag elfogadott 17 fenntartható fejlődési célt, amelyek a fenntartható fejlődés több aspektusát kívánják felmérni és 2030-ig folyamatosan monitorozni.

Bővebben a célokról például itt , angolul pedig itt

Hogyan kapcsolódik ehhez az E.ON?

Vállalatcsoportunk azért dolgozik, hogy jobbá tegyük az emberek életét. Ez az E.ON egyik stratégiai alapja és működésünket meghatározza, hogy fenntartható módon, fenntartható termékeket és szolgáltatásokat ajánljunk az ügyfeleinknek.

Az E.ON csoport elkötelezett a fenntarthatóság mellett. A vállalatcsoportunk a fenntarthat fejlődési célok közül az alábbiak célokhoz kapcsolódik:

• Megfizethető és tiszta energia,
  • Fenntartható városok és közösségek,
  • Fellépés az éghajlatváltozás ellen.

Bővebben a nemzetközi E.ON csoport fenntarthatósági vállalásairól angolul itt találhatók további információk.

A szeptember 18-án kezdődött Európai Fenntarthatósági Hét célja, hogy minél több fenntarthatósággal kapcsolatos szervezet, tevékenységet, kezdeményezést ismerhessen meg a közvélemény. A programhoz a nemzetközi E.ON csoport és az E.ON Hungária csoport is csatlakozik idén, az E.ON és az E.ON Hungária közösségi médiafelületein az elkövetkező napokban több a fenntarthatósághoz kapcsolódó tartalommal is találkozhatnak az érdeklődők.