Nyilatkozniuk kell az egyetemes szolgáltatásra jogosult nem magánszemély fogyasztóknak

 
 
 

Idén augusztusban módosult az egyetemes villamosenergia-szolgáltatás igénybevételére jogosultak köre. A 2022. november 8-ával hatályba lépett jogszabályi változás részletesen szabályozza, hogy az E.ON Áramszolgáltató Kft. az egyetemes szolgáltatásban vételező ügyfelek tekintetében hogyan ellenőrzi a jogosultság fennállását. Azoknak az ügyfeleknek, akik a továbbiakban is jogosultak az egyetemes szolgáltatásra, a részükre megküldött tájékoztatóban foglalt határidőig kell nyilatkozniuk. Az ellenőrzést a nem magánszemély ügyfelek esetében kezdeményezi a társaság.

 

Az E.ON Áramszolgáltató Kft. részletes információkat tartalmazó elektronikus vagy postai levélben keresi meg nem magánszemély ügyfeleit, akik esetében meg kíván bizonyosodni arról, hogy az egyetemes szolgáltatást továbbra is arra jogosultként veszik igénybe. A megszólított ügyfelek közül azoknak, akik továbbra is jogosultak az egyetemes szolgáltatásra, jelezniük kell ezt az MVM Next elektronikus felületén található nyilatkozat kitöltésével a megadott határidőben. Ennek elmulasztásával az ügyfél egyetemes szolgáltatásra való jogosultsága 2022. augusztus 1. napjával visszamenőlegesen megszűnik, és vele szemben a nem jogosult ügyfélkörre vonatkozó szabályok alkalmazandók.

Azon érintett ügyfeleknek, akik nem jogosultak az egyetemes szolgáltatás igénybevételére, nincs teendőjük. Az energiaszolgáltatást ezen ügyfelek részére 2022. december 31-ig továbbra is egyetemes szolgáltatóként biztosítja az E.ON Áramszolgáltató Kft., amelyet azonban 2022. augusztus 1-je és 2022. december 31-e között az MVM Next weboldalán bemutatott hirdetményi áron számol el.

A megszólított, egyetemes szolgáltatásra nem jogosult ügyfeleknek lehetőségük van arra, hogy 2023. január 1-jétől automatikusan az MVM Next biztosítsa az energiaellátásukat a társaság versenypiaci üzletszabályzatában meghatározott feltételekkel. Azon ügyfeleknek, akik szeretnék tudatosan kezelni energiabeszerzéseiket, javasolt a versenypiaci szerződéskötés akár az MVM Next-tel, akár más energiaszolgáltatóval, és erről az MVM Nextet a weboldalán elérhető online űrlap kitöltésével és beküldésével értesíteniük szükséges 2022. november 30-ig.

Az egyetemes szolgáltatásra jogosult, illetve nem jogosult felhasználók teendőikkel kapcsolatban folyamatosan frissülő, részletes tájékoztató érhető el weboldalunkon, az eon.hu/egyetemesvaltozasok címen.