E.ON Pro Bono 2020: szakértelmünkkel egy jobb jövőért!

2020.10.02

 
 
 

A járványügyi helyzet miatt, az idei évben sok programot rendhagyóan online volt lehetőségünk megvalósítani. Nem volt ez másképp az ötödik alkalommal megrendezett E.ON Pro Bono programmal sem: ez viszont nem szabott határt kollégáinknak szakértelmük és tapasztalataik átadásában és a civil szervezetekkel való együttműködésben.

Az önkéntes munkának sok éves hagyománya van az E.ON-nál. Az idei E.ON Pro Bono pályázaton kiválasztott 4 szervezet részvételével, szeptember 23-án és 28-án került sor az online találkozásokra, ahol a civilek képviselői és a munkatársaink - összesen egy teljes napon keresztül - dolgoztak együtt egy-egy olyan projekten, problémakörön, melyhez a nonprofit szervezeteknél nem állnak rendelkezésre a szükséges erőforrások és tapasztalatok.

A programban a következő négy szervezet projektjein dolgoztak együtt a civilek az E.ON szakértői csapataival:

  1. BME Management Szakkollégium: A toborzással kapcsolatos problémák nem csak a vállalatokat érintik. A szakkollégium a felvételi eljárást szerette volna eredményesebbé tenni a kommunikációjának hatékonyabbá tételével és a jelenlegi működés felülvizsgálatával.
  2. InDaHouse Hungary Egyesület: A szervezet folyamatos bővülésben van, viszont ezt nem tudták megfelelően menedzselni. Folyamatszervezésben, illetve szervezetfejlesztésben kértek segítséget. Olyan módszertant szerettek volna, amit az elkövetkezendő években folyamatosan tudnak majd hasznosítani.
  3. RomaHang Alapítvány: Az alapítvány a balajti roma közösség belső és külső integrációját támogatja. A Balajt Gomba Projekt a helyieknek ad munkalehetőséget: a megtermelt laskagomba eladásához szükséges marketing és kommunikáció kialakításában volt szükségük támogatásra.
  4. Salva Vita Alapítvány: Az alapítvány egyik fő profilja a fogyatékos és megváltozott munkaképességű személyek munkaerőpiaci integrációja. A célcsoportok eléréséhez hatékony online kommunikációra van szükségük: a csatornáik letisztázását és egy stratégia alapjainak a kidolgozását tűzték ki célul.

A 28-ai nap végén Pro Bono programot az együttműködés eredményeit bemutató egy-egy prezentáció zárta, ahol a csapatok a kiinduló probléma bemutatásától a közösen kidolgozott megoldási javaslatig ismertették a több alkalmas együttműködés végeredményét.

Bár a személyes találkozások elmaradtak, de ez nem jelentett akadályt önkéntes munkatársainknak, hogy szaktudásukat a lehető legjobban adják át. Öröm volt látni az őszinte lelkesedést az online prezentációk során, valamint hallgatni a személyes tapasztalatokat a kölcsönös tanulási folyamatról” - mondta dr. Janka Mária, az E.ON Személyzeti és szervezeti igazgatója.

A szakmai kihívások mellett, élményt és energiát adott a résztvevőknek a program, aminek a legfontosabb eszmeisége az, hogy bármennyire megoldhatatlannak tűnhet egy probléma, amivel szembe kell néznünk, de a közösség erejével semmi sem lehetetlen” – jegyezte meg a kezdeményezésről Károlyi Zsuzsanna, az E.ON marketing és kommunikációs vezetője.