Átadtuk az E.ON legnagyobb áramhálózati beruházását

2019.03.28.

Ipari parkot és lakosságot is ellát az új transzformátorállomás Debrecenben

 

Az E.ON legújabb, negyedik generációs Intelligens Elektronikus Eszközökkel felszerelt debreceni transzformátorállomása a kapcsolódó fejlesztésekkel együtt 5 milliárd forintból valósult meg, és nemcsak a város déli ipari parkjának üzembiztosságát garantálja, de a kapcsolódó beruházásokkal jelentősen javítja a lakosság és a térségben található vállalkozások villamosenergia-ellátását is. A Debrecen Déli Ipari Parkban telepített állomás és a hozzá kapcsolódó távvezeték létesítés az E.ON Hungária Zrt. eddigi legnagyobb zöldmezős áramhálózati beruházása.


A debreceni transzformátorállomás rekordidő alatt készült el. Megépítésére a megnövekedett ipari fogyasztói igények miatt volt szükség, emellett hozzájárul ahhoz, hogy a debreceni otthonokban is zavartalan, üzembiztos legyen az ellátás. Az átadott transzformátorállomás a kapcsolódó munkálatokkal az E.ON Hungária Zrt. eddigi legnagyobb zöldmezős áramhálózati beruházása. Létrehozásával távvezetékek épültek, illetve a kapcsolódó két transzformátorállomásban is fejlesztéseket végeztek.


Az okos megoldásokkal megvalósított áramhálózati beruházások hozzájárulnak Debrecen további gazdasági növekedéséhez és versenyképességéhez.


Ügyfeleink hatékony és megbízható energetikai megoldásokat várnak el tőlünk, ezért mi is ezt helyezzük gondolkodásunk és üzleti tevékenységünk középpontjába, erre jó példa a debreceni transzformátorállomás. Ezzel a létesítménnyel a magyar gazdaság számára fontos vállalatoknak nagy üzembiztonsággal tudjuk biztosítani a szükséges villamosenergiát. A fejlődést jelző hasonló igények esetén mindig örömmel működünk együtt” – mondta el Kiss Attila, az E.ON Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója.


„Debrecenben jelenleg összesen 700 hektáron zajlik ipari infrastruktúra fejlesztés, amely munkában stratégiai partnerként tekintünk az E.ON-ra. A Déli Ipari Park energiaellátását biztosító transzformátorállomás a cég eddigi legnagyobb zöldmezős beruházása, amely nemcsak azt tette lehetővé, hogy nemzetközi vállalatok költözzenek az ipari parkba, de egyúttal a város teljes területén növelte az ellátás biztonságát. Az E.ON támogató hozzáállása is szükséges volt ahhoz, hogy Debrecen elérje gazdasági sikereit.” –
fogalmazott Papp László, Debrecen polgármestere.


Az E.ON és a megyeszékhely már tervezi a következő villamoshálózati bővítéseket, illetve egy újabb, ipari igényekre reagálva épülő zöldmezős alállomás létesítésnek előkészületei is zajlanak.

 

A Debrecen Déli Ipari Parkban telepített E.ON transzformátorállomás számokban:

-        5 milliárd forint értékű befektetés a kapcsolódó fejlesztésekkel együtt

-        6000m³ talajcsere

-        3x25 MVA teljesítmény

-        6 db 132 kV–os mező telepítése

-        22 kV-os, 3 szakaszból álló gyűjtősín, mely 17 középfeszültségű leágazást táplál

-        3,4 km kétrendszerű távvezeték építése

-        30 km optikai kábel építése

 

DCIM\100MEDIA\DJI_0970.JPG