E.ON Home – a jövő energia otthona

2021.06.10


Vállalatunk mindig is arra törekedett, hogy ügyfeleink számára minél jobb és fenntarthatóbb megoldásokat nyújtson. Ezzel is szeretnénk aktív részesei lenni annak a jövőnek, amely a zöld energiákra és az energetikai megoldásokra épül. Az E.ON Home pedig éppen egy ilyen újítás a hazai ügyfeleink számára, amely egyszerűbbé teszi az energetikai eszközök használatát és a hozzájuk tartozó eredmények követését, ezzel is támogatva a zöld energia használatát és a CO2 kibocsátás csökkentését. Ezért is hozzuk el ügyfeleinknek az E.ON Home alkalmazást, amelynek fő célja, hogy egy felületen lehessen nyomon követni az energetikai beruházásaikat, és hatékonyabbá tenni az otthonukat, melynek első lépése az E.ON Solar termékek csatlakoztatása.

 

A napelemrendszereinket több mint 10 ezer háztartás használja napi szinten az áram egyszerű, kényelmes és környezetbarát megtermelésére, és vállalatunk teljesen komplex megoldást kínál ehhez. A tervezéstől kezdve, a telepítésen át most már az eredmények követésében is számíthatnak ránk ügyfeleink.

 

Mit tud az E.ON Home?

 

Az E.ON Home egy díjmentes applikáció és webes felület, ami interaktívan mutatja meg a napelemes rendszere energiatermelését napi, heti, havi és éves bontásban is, valamint mutatja az adott nap végére várható termelés előrejelzését. A most induló E.ON Home alkalmazáshoz első körben az E.ON Solar telepítései, inverterei (Fronius és SolarEdge) csatlakoztathatók. Ezenkívül a környezeti hatás áttekintése is jól látható a felületen, tehát az, hogy mekkora széndioxid kibocsátást került el az ügyfél azáltal, hogy a napelem által előállított energiát használta fel.

 

Az E.ON Home 2020-ban elnyerte a nemzetközileg is elismert, kiemelkedő Red Dot díjat felhasználói interface kategóriában.

Június 1-től díjmentesen követheti minden meglévő és új E.ON Solar ügyfelünk az energiatermelését. A tervek szerint az E.ON Home-hoz a jövőben még több energetikai eszközt lehet majd csatlakoztatni.